Po Řípu se těšíme na Kokořínsko

AKTUALIZACE 2/9/08 ve 22:47: Na Kokořín vyrážíme tuhle sobotu, tedy 6/9/08 – vše ostatní platí, jak bylo psáno

AKTUALIZACE 16/8/08 v 8:21: kvůli špatnému počasí cyklovýlet přesuneme na jiný termín

byli jsme pod ŘípemPo výletu na Říp (fotografie a video z něj naleznete dále v článku) se chystáme na první Havránkův cyklovýlet, který nezačíná ve Veltrusích. Tentokrát totiž v sobotu 16/8/08 6/9/08 v 10:00 vystartujeme z Ráje, abychom poznali Kokořínsko. Konkrétně pak z parkoviště u restaurace v obci Ráj, která je zhruba 5 km od Kokořína. Nezačneme návštěvou restaurace, tu si schováme jako odměnu až na návrat.

hrad HouskaTrasu připravili naši dvorní filmaři – manželé Šťastní – a připravili rovnou dvě. Kratší varianta má zhruba 26 km. Na přibližně 21 kilometru ase ale rozhodneme, zda nám to bude stačit, nebo zda si ještě troufneme na dalších 16 km, abychom tak celkem ujeli 37 km. Ať tak či onak, nejprve si dáme asi nejnáročnější stoupání, na jehož vrcholu nás přivítá Houska (nikoliv pečivo, ale hrad). Zpočátku pojedeme pár kilometrů po rovině, ale závěr stojí za to. Na hradě bude zrovna jarmark, takže bude o důvod víc si po náročném stoupání odpočinout a možná se i posílit.

Dále v článku najdete fotografie a video z výletu na Mělník a další informace.

kratší varianta delší varianta

koníciNa další cestě se pak budeme kochat malebnými výhledy – třeba i na na Bezděz a na četné výběhy pro koně. Ve Ždírci nás zastaví děti na místním dětském hřišti.

dětské hřiště ve ŽdírciDelší varianta pak ještě kromě dalších výhledů přidá dětské hřiště v obci Kokořín a prudký sjezd kolem hradu. Zdržet nás pak ještě může zastávka s výhledem na Pokličky (s hrnci to mnoho společného nemá).

Pokličky s velkým PKdyby snad bylo horko, určitě přijde vhod koupání v Harasově, kde se můžeme zastavit cestou do svých domovů. Hned u nádrže je parkoviště (cena 10 Kč/hod.). Takže nezapomeňte do vozu hodit plavky.

Byli jsme pod Řípem
Minulý cyklovýlet nás v sobotu 12/7/08 zavedl na Říp. Předpověď počasí nám sice slibovala dosti nevlídné počasí, my se ale odradit nenechali. A dobře jsme udělali, protože jak jsme se k bájné hoře blížili, tak to vypadalo, že slejváku neunikneme, nakonec nás ale netrefila snad ani jedna kapka a ani silnice nebyla mokrá. Nakonec jsme opět skončili těsně pod horou, ale nikdo nikomu nebránil se nahoru podívat. Všechny ale spíše lákala zastávka v hostinci. Ale co budeme popisovat, když se můžete podívat na Luďkovo tradičně výborné video a také na fotografie.

fotografie z cyklovýletu (na) pod Říp

3 komentářů k příspěvku “Po Řípu se těšíme na Kokořínsko”

  1. Havránek » Archív » Havránkova cyklosezóna 2008 říká:

    […] Kvůli počasí se v sobotu 16/8/08 neuskutečnil plánovaný cyklovýlet na Kokořínsku (viz upřesňující pozvánka), a přesunuli jsme jej tedy na sobotu 6/9/08 namísto plánovaného výletu na […]

  2. katia říká:

    Výstup na hrad Houska je vpravdě pekelný!

  3. Havránek » Archív » Havránkova cyklosezóna 2008 je uzavřena říká:

    […] tradičně jezdíme na piknik, zpáteční cestou Video a fotografie z této výpravy opět najdete v článku, kde jsme zvali na další […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.