Byli jsme na Mělníce a chystáme se na (pod) Říp

fotografie z cyklovýletu na MělníkPři posledním Havránkově cyklovýletu na Mělník jsme si už mohli dobře obhlédnout další cíl: bájnou horu Říp. Není nám neznámý – dá se říci, že už se stal jedním z tradičních cílů. A protože je to výlet poněkud náročnější než většina těch ostatních (ujedeme zhruba 50 km) odměníme se na místě piknikem, který uspořádáme na úpatí hory. Kdo chce, může se vydat až ke kapličce na vrcholu hory a v hospůdce pod ní si dát nějakou mňamku. Cestou zpět se zastavíme v Sazené na letišti a určitě tam bude co k prohlížení. Chcete se k nám přidat? Udělejte to, čím víc nás bude, tím větší je při cesty i v zastávkách zábava. Start je v sobotu 12/7/08 v 10:00 od brány do zámeckého areálu Veltrusy. Informace o minulé cestě na Říp najdete v loňském článku

Dále v článku najdete fotografie a video z výletu na Mělník a další informace.

V červnu, přesněji 7/6/08, jsme opět šlápli do pedálů směrem k Mělníku. Tentokrát s námi snad prvně nejelo žádné kolo opatřené sedačkou: děti se vezly buď na tyči anebo ještě ve vozíku, pakliže to nezkoušely na vlastních kolech. Medaili za statečnost by měla získat Bára, která byla tentokrát na své dítko sama a ještě se nám trochu za jízdy nastydla. Luděk s Danou opět zuřivě fotili a natáčeli, s foťákem jim sekundoval jim Honza. Má ale co dohánět – neboť Šťastní dokážou virtuozně mačkat spoušť i přímo za jízdy na bicyklu.

fotografie z cyklovýletu na Mělník

červnové vydání časopisu Cykloturistika přinesla popis dvou Havránkových trasMimo video z tohoto výletu se itinerář dvou Havránkových cyklovýletů (podél Vltavy tam a zase zpátky (aneb k přívozu Máslovice – Libčice) a do Zelčína) objevil v časopise Cykloturistika, a to hned dvěma dvoustránkovými články.

Ještě než začal červen jsme ale symbolicky podpořili propagaci cykloturistiky nazvanou Týden na kole organizovanou Nadací Partnerství. V rámci cesty po cyklostezce Greenways č. 2 z Drážďan přes Prahu do Vídně totiž v pátek 30/5/08 projela i naším regionem. Zástupci RC Havránek na zhruba 30členný peloton počkali u přívozu z Lužce nad Vltavou do Bukole a doprovodili jej do Veltrus.

V prvních letních dnech jsme se pak zúčastnili slavnostního zahájení cyklopohlídek zámeckého areálu Veltrusy. Informace o této události spolu s fotografiemi najdete v článku na serveru Dolní Povltaví.

Léto je ale v plném proudu a cyklo zážitků tak určitě bude přibývat. A i v našem regionu poměrně rychle přibývá rodičů s cyklovozíky, takže se těšíme, že se k nám přidají.

2 komentářů k příspěvku “Byli jsme na Mělníce a chystáme se na (pod) Říp”

  1. Havránek » Archív » Havránek v době zrajících třešní říká:

    […] Havránek rodinné centrum « Byli jsme na Mělníce a chystáme se na (pod) Říp […]

  2. Havránek » Archív » Po Řípu se těšíme na Kokořínsko říká:

    […] jsme pod Řípem Minulý cyklovýlet nás v sobotu 12/7/08 zavedl na Říp. Předpověď počasí nám sice slibovala dosti nevlídné […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.