Připravte se s námi na Velikonoce

ilustrace - velikonoční vajíčkoV předvelikonočním programu Havránka najdete hned několik výtvarných dílen, na kterých si můžete i s dětmi vyrobit originální velikonoční dekorace do oken, ozdobných mís… kam libo. Vlastnoručně uvitá kytice, odrátované nebo jinak ozdobené vajíčko, velikonoční hrnek nebo květináček vám i dětem jistě udělají větší radost, než kdybyste je koupili. V tomto článku najdete přehled dílen i se dvěma novinkami.


O předvelikonočním ubrouskování s Ivanou Kudry už jsme psali, tak jen pro úplnost: dílna se koná 21/3/07 (st) od 9:30. Připraveny budou všechny potřeby a také květináčky, kraslice vhodné k ozdobení nebo i hrnky, samozřejmě i ubrousky (nejen) s velikonočními motivy. Pokud máte vlastní předmět k dozdobení, přineste ho s sebou. Přijít tentokrát lze i bez přihlášení.

Další akcí zaměřenou na jarní svátky je drátování, o kterém je vše podrobně rozepsáno v článku.

V březnu ještě stihneme v rámci odpolední dětské dílny: Předvelikonoční malování na hrníčky s Káčou Zubryckou, konkrétně 28/3/07 (st) od 14:30. Stejně jako před Vánoci můžete použít hrnečky z IKEA, které nás (i vás) stojí 9 Kč/kus, anebo vlastní donesené nádobí. Možná si myslíte, že neumíte malovat: pak můžete malovat přes připravené šablonky s velikonoční nebo jinými motivy. Doma jen barvu krátkým pečením zafixujete a výrobek je hotov.

V pondělí 2/4/07 od 16:30 nás čeká Vazba z jarních květin, kterou pro nás připravuje veltruská květinářka Jiřina Ratajová. Nemusíte se bát, že by hotová jarní aranžmá nevydržela přes Velikonoce. Cena 20 Kč + materiál (květiny, doplňky).

Na úplný závěr našeho cyklu se výborně hodí akce MěÚ Veltrusy, na které se podílí ZŠ, MŠ Veltrusy a RC Havránek. Děti z veltruské základní a mateřské školy i naše maminky předvedou své výrobky s jarní nebo velikonoční tematikou. Dne 4/4/07 (st) se tedy koná Jarní prodejní výstava výtvarných prací v sále kulturního domu, Palackého 117. Navazuje na úspěšný vánoční bazar dětských prací (keramika, práce z papíru, zdobené květináče aj.). Pokud tedy žádná Havránkova dílna pro vás nebyla tou pravou, můžete si zde zakoupit výrobky jiných. Výtěžek pochopitelně poputuje na dobročinné účely.

A ještě upozornění vůbec ne od věci: do naší vznikající knihovničky pro mámy a jiné kutily tento týden přibudou kromě velikonočních čísel časopisů dvě publikace: Jarní dekorace z živých květin a Velikonoční vajíčka. Různé techniky zdobení. Přijďte nahlédnout nebo si je zapůjčit.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.