Hrátky s drátky

ukázka drátovaných výrobků…aneb Velikonoce se blíží, pojďme si odrátovat vajíčko. Ve středu 7/3/07 V úterý 27/3/07 od 10:00 Havránek pořádá další výtvarnou dílnu určenou pro maminky, ale i pro další zájemce o tuto techniku. Pod vedením Lenky Haspeklové se naučíme základy drátování a ozdobíme si touto technikou kamínek (vhodný pro začátečníky, nerozmáčkne se) nebo vajíčko, případně model kraslice z libovolného materiálu, jaké se dnes prodávají např. v květinářstvích nebo potřebách pro kutily.


S sebou si přineste kamínek (lépe větší) nebo vyfouklé vajíčko (nejlépe bílé). Anebo obojí – a na místě uvidíte. Dále si můžete přinést drát o průměru 0,3-0,6 mm (měděný, mosazný, včelařský nebo zubařský) a štípací kleštičky. Drát a nářadí bude na místě k dispozici, a tak nezoufejte, kdo je nevlastníte ve své bedně s potřebami.

Vstupné je 20 Kč + případný spotřebovaný materiál. Přihlaste se, prosím, předem Janě, ať víme, pro kolik lidí materiál obstarat.

3 komentářů k příspěvku “Hrátky s drátky”

  1. Havránek » Archív » Připravte se s námi na Velikonoce říká:

    […] Další akcí zaměřenou na jarní svátky je drátování, o kterém je vše podrobně rozepsáno v článku. […]

  2. Jana říká:

    Tak drátování se myslím docela vydařilo, aspoň soudě podle stavu herny po dovádění dětí. Většinou je uhlídáme víc, tentokrát byly všechny maminky tak zaujaté svými výtvory, že těch drobků a hraček bylo na koberci vskutku požehnaně. A vrchní drátařka Lenka říkala, že se jí u nás líbilo a lituje, že nebydlí blíž, aby jezdila častěji. Ale na pokračování hrátek s drátky klidně zase přijede.

  3. yanca říká:

    Tak fotka od nás se líbila natolik, že ji použili v článku na Centru.cz: http://utulne.centrum.cz/napady/155407-velky-navod-ze-starych-kramu-skvosty.aspx – a dali tam odkaz na Havránkův web.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.