Šlapali jsme do pedálů meteorologům navzdory

jedemeKrátce po půl desáté se u brány zámeckého parku Veltrusy objevili organizátoři, jen těsně následovaní prvními účastníky dalšího cyklovýletu. Část účastníků se již znala z minulého výletu, ale dorazili i nováčci. Účastníky neodradila ani neblahá předpověď počasí, podle níž mělo docházet k četným přeháňkám a nebe skutečně naznačovalo, že se meteorologové někdy nemýlí. Podle programu se skupina přesně v deset dala do pohybu a opustila město ve chvíli, kdy se jen kousek od brány (v areálu letního kina) chystal průvod rytířů.


AKTUALIZACE 10/9/06 ve 21:30 hod.: Kdyby se vám snad video, které jsem sem přidal, nezobrazilo, koukněte se na něj přímo na serveru YouTube. Video natočil a sestříhal (stejně jako to z minulého cyklovýletu do Zelčína) Luděk.

dvě ve vozíkuMy ale dali přednost aktivnímu pohybu a vyrazili městem po stezce podél Kaučuku a dalších petrochemických provozů na okraji Kralup. Chemici pro tentokrát nevypouštěli žádné čmoudíky, takže nás neotrávili na samém počátku jízdy. Jen jsme najeli na stezku podél Vltavy, vznikl problém, neboť jeden z pasažérů cyklovozíku se nechtěl smířit s tím, že veze spolucestující. Nedalo se nic dělat a přes protesty jsme pokračovali v jízdě. Bohužel k žádanému uklidnění nedošlo, a tak se JoJo u máslovického přívozu přestěhovala z vozíku do doprovodného vozu.

Ostatní se vzápětí vydali do obávaného kopečku směrem do Vodochod. Organizátoři všechny předem varovali, a proto nakonec snad každý říkal, že čekal něco horšího (že bychom to vzali jako pokyn k hledání podobných stoupání? Asi se příště vydáme na Budeč – tam je jeden hezký kopeček!).

Člověče, nezlob se
Kostky jsou vrženy
Jen jsme zdolali kopec, už jsme zahlédli Máslovice, a tedy hlavní cíl cesty. Po zhruba 15 km tak došlo nejen na prohlídku muzea másla, ale také na občerstvení – tedy hlavně té mladší části výpravy. Ostatní se těšili na další cíl – zhruba čtyři kilometry vzdálené turistické centrum ve Chvatěrubech. Dorazili jsme tam svižně, protože už to bylo z kopce a popoháněly nás i kapky deště, který se chtěl zavděčit meteorologům.

zastávka č. 2Turistické centrum ve Chvatěrubech bylo plně obsazené, neboť tam probíhala nějaká oslava. Přesto se naše výprava venku mohla schovat pod slunečníky, jež ještě chvilku plnily roli deštníků. Vzápětí ale vysvitlo slunko a steak s hranolkami hned chutnal lépe. Děti si vyhrály s obřím „člověčenezlobsem“ a mohli jsme pokračovat.

S plnými žaludky už se nám jelo o tolik lépe, že jsme zpátky zvolili o něco delší cestu po druhém břehu Vltavy, tedy tzv. Dvořákovu stezku přes Nelahozeves a pak po starém mostě u elektrárny zpátky do Veltrus. Na konci cesty (po přilbližně 34 km) se opět připomněla předpověď – naštěstí poprchávalo znovu jen chvíli.

nesměj se, nebo bude hůř!Část účastníků se ještě šla podívat, co že se to děje v letním kině. Kromě bitev, stánků s občerstvením a různých atrakcí tam také mučili. Ale to už byla trochu jiná akce, kterou navečer přerušil opravdový lijavec. Jenže to už byla naprostá většina účastníků výletu bezpečně doma a Luděk Šťastný začínal připravovat video z výletu (nebojte – odkaz na něj se tu objeví).

Výletu zdar a těšíme se příště na shledanou.

fotografie z výletu:

Máte nějaké tipy na zajímavé cíle v okolí? Sem s nimi!

7 komentářů k příspěvku “Šlapali jsme do pedálů meteorologům navzdory”

  1. rodina Šťastných říká:

    Akce se opět velmi povedla! Už se těšíme na další! :-)))

  2. rodina Šťastných říká:

    A kde je to video ?

  3. rodina Šťastných říká:

    Jeste mam tip na zajimave cile v okoli. Teda v okoli Kvildy na Sumave. To se bohuzel na jednodenni vylet moc nehodi, pouze pro rodiny s rychlimy vozy.

  4. rodina Šťastných říká:

    rychlymi ma byt psano takto 🙂

  5. yanca říká:

    Konečně je tam to video. Po peripetiích s Českou poštou se nakonec video na web dostalo (byť se zpožděním).

  6. yanca říká:

    Tak CD s videem dorazilo. Luděk ho podle razítka poslal 28/8/06 a my ho dostali dnes, tedy 13/9/06. Na zásilce je navíc nalepena samolepka s razítkem s datem 11/9/06 a označením Kutná Hora a na něm je napsáno: Nalezeno v uzávěru. Co si to tom myslet? 😉

    Jinak zásilku měl pošťák přivézt včera, ale vůbec se nepokusil ji doručit a rovnou ji nechal na poště a nám jen poslal oznámení o uložení zásilky.

  7. Havránek » Archív » Cyklovýlet podél Vltavy tam a zase zpátky říká:

    […] Část trasy je některým z účastníků minulých cyklovýletů již známá, neboť pojedeme z Veltrus přes Kralupy k přívozu mezi Máslovicemi a Libčicemi, kam jsme jeli loni. Co by to bylo za výlet, kdybychom neměli možnost udělat si během něj zastávky. Kolem turistického centra ve Chvatěrubech však tentokrát projedeme, nicméně dle domluvy účastníků můžeme první zastávku udělat v zahradní restauraci v Dolánkách zhruba na desátém kilometru jízdy. Budeme-li mít štěstí, budeme pozorovat průjezd lodě zdejším zdymadlem. […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.