Kocourkaření

trubkaPrvní den, 13/07/13, to na tábořišti Kocourkáč u Pojbuk vypadalo, že snad rodiny táborníků ani nedorazí (zvali jsme). Do pozdního odpoledne tu Anežka pořád vyhlížela živáčky, nikde nikdo, jen Jarda s Markétou leštili hrnce. Lenka s pár dalšími pěšími byla ještě daleko v lese. A kdo putoval vozem, byl na tom kvůli zácpě na D1 ještě hůř. Dopadlo to ale dobře – večer už se tábor ozýval neskutečným výskotem a vřískotem, jaký vzniká jen při pobytu více dětí pod šest let.

Na táboře jsme, přátelé, prožili celý rok. Jaro, léto, podzim i zimu jsme – inspirováni pohádkou Chaloupka na vršku – od neděle do pátku zvládli v cuku letu. Samozřejmě jsme si vybrali z každého ročního období vybrali jen to nejlepší: ze zimy Tři krále a masopust, z jara vynášení Morany a Velikonoce, z léta pouť a cestu po svatojánských světýlkách… skončilo se podle očekávání na Ježíška. Táborový čas ukazoval nástěnný kalendář, aby nedošlo k mýlce.


Z naší malé domácí ankety posléze vyplynulo:
– líbil se nejvíc oheň, brouzdání v potoce, mlýnky, které postavil Koko, všechny hry v lese, večerní fotbálek, socha, kterou pan kastelán vysochal motorovkou, poledněklidové čtení Chaloupky na vršku, ovocné knedlíky, písnička A ja tvoja nebudu, zdobení vánočních perníčků a všechny zkoušky z řemesel (tkaní, rozdělávání ohně apod.)…
– nelíbilo se: kadibudky (moc daleko, smradlavé a já se tam sám bojím:-), večerka „už“ ve 21:00, jak hodili Martinu do přehrady, a že to trvalo jenom 6 dní.

Pokud jste doma podobnou anketu uspořádali taky, prosím, napište nám, jak dopadla, ať víme, co napříště vybrousit (kromě těch kadibudek :-). A zajímají nás postřehy dětí i rodičů.

Fotky od Honzy najdete tady, kdo máte vlastní, pošlete prosím odkaz!

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.