Podzim s Havránkem

podzim je tadyNedávno napadl první sníh a připomněl mi, že od začátku denního provozu Havránka (v půlce září 2006) už uběhlo hodně vody. Než úplně zmrzne, chci se tu s vámi podělit o zážitky a fotky z podzimních akcí. O cyklovýletu a dni otevřených dveří jsme psali, tak jen letem světem o ostatním. Fotky, které najdete dále v článku, si také můžete prohlédnout větší – stačí na ně kliknout.


Brouzdám se listímHned na konci září (26/9/06) jsme se báječně zrelaxovali masážemi. Masérka Petra Chobotová, jejíž služby vám vřele doporučujeme, mě definitivně přesvědčila, že se svými ne už nejmladšími kostmi (tedy hlavně svaly) musím něco udělat. Nabídla také rady, jak masírovat děti, a tak pokud máte o takové posezení s ukázkami zájem, dejte vědět a můžeme ho uspořádat.

Další úterý, 3/10/06, dopoledne chvíli pršelo a jen tak si vysvětlujeme, že Putování za princeznami do veltruského zámku proběhlo bez vašeho zájmu. A nutno říci, k vaší škodě. Výstava modelů princezen je z poslední doby jednou z nejzdařilejších tamních instalací. A procházka parkem je příjemná skoro za každého počasí.

stavíme drakyvítr pouštění draků moc nepřálVíkendovou drakiádu navštívily samé známé firmy. V sobotu jsme i přes neustálé a nečekané sabotáže ze strany našich dětí sešmodrchaly draky za pomoci provázků, tyček a lepenek – a dráčkům jsme draky nechali barevně dotvořit. Nejvíc se povedl asi Albertovi! V neděli se mohli kolemjdoucí pobavit pohledem na více či méně dospělé naivky, snažící se své výrobky dostat do vzduchu. Nutno říct, že vítr sice foukal celý předchozí týden, ale tu osudnou neděli ho byl na poli za Veltrusy žalostný nedostatek. Trochu jsme se potrápili a odebrali se k Málkovům opékat buřtíky.

A jsme u Mamlase!Havránkův řádVýprava za bohem války (17/10/06) byla perfektně zorganizovaná! Trochu nás poděsilo, že první lísteček na pouti za Martem nás donutil oprášit chatrně znalosti morseovky. Ostatní už byly „jen“ veršované a spolehlivě nás dovedly za Mamlasem. Za krásný pochod podzimně zbarveným parkem jsme byli ještě odměněni úžasnou medailí!

Zálesácké pečení jsme museli pro nepřízeň počasí odložit na dosud neurčený jarní termín, ovšem cestu do ZOO jsme si ujít nenechali. Jak dlouho jste tam nebyli? Já minimálně 17 let – a tak jsem musela být nejnadšenější a nejvyjukanější ze všech přítomných. Mrňatům se nejvíc líbila malá farma, Johance ještě pavilonek s jezírkem, který je průchozí (prošla ho jedenáctkrát).

Havránkova první burzaO burze 4/11/06 bylo nejvíc narváno v herně, a tak si děti určitě odnesly skvělé zážitky. Plný sál prodejců (včetně e-obchodnice Mitchi a kralupských sekáčů U Žofinky a v Modré pasáži) nabízel krásné oblečky i botičky za příznivé ceny. My, členky Havránka, jsme si skvěle nakoupily, pár dalších příchozích snad taky pořídilo a vy ostatní jste – opravdu prohloupili!

zboží bylo na burze dostNáš seznam podporovatelů a dárců se přesto pořád rozšiřuje. Paní Telingerová se stala prozatím nejúspěšnější sběračkou víček od petlahví, následována babi Kadeřábkovou a rodinkou Mitchi. Luděk Šťastný přivezl Havránkovi vlastnoručně vyrobené DVD s videoklipy z Havránkových výletů. Mnozí pomohli radou nebo i fyzicky. Sekáč u Žofinky kromě poplatku za stůl na burzu přispěl ještě na provoz centra. Ivanka Kudry přivezla panenky. Od všestudských sportovců jsme dostali nástěnky a starší sporák! Lenka Šťastná zase přivezla spoustu lampionů a girland a zapůjčila klouzačku k bazénku a raději nepočítám, co z dalších havránkovských domácností se přestěhovalo do Palackého 117. Firma Philips snížila cenu přehrávače na pouhou třetinu, podobně i Purtex slíbil dodat molitanové prvky za zlomek běžné částky. Jen si na ně budeme muset ušít potahy.

A co se dělo jen tak mimochodem v našem „kuloáru“? Překonávali jsme a překonáváme různé podzimní choroby, občas čekali marně na návštěvníky a jindy je nestíhali vítat, uklízeli, snažili se zprovoznit topení také v sále (už funguje!), navazovali další kamarádství, psali další žádosti o granty a příspěvky, užívali si babí léto a plánovali, co dál, v lednu a v únoru.

Na závěr chci poděkovat hlavně těm všem havránkářkám a havránkáři, které na moje díky vůbec nečekají, ale patří jim. Evo, Honzo, Jano, Kačko, Lenko (v abecedním pořádku), byli jste obětaví, nápadití, prostě skvělí.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.