Rekonstrukce Havránka

Havránkovo budoucí sídloLeckterý obyvatel Veltrus si pamatuje, že v budově bývalého kina na hlavní ulici, přímo naproti Závisti už jeden Havránek sídlil. Poměrně nedávno – a k radosti mnoha dětí i maminek, kteří ho společnými silami vyzdobili. Bohužel z původního vybavení nezůstalo vlastně nic, také výmalba stěn byla poškozena.

Na jaře 2006 město uvítalo náš nápad centrum obnovit. Havránek bude mít kromě společné chodby, vstupní haly a sociálních zařízení k dispozici tři místnosti vpravo od vstupu a kuchyňku s varnou konvicí a dřezem.

Možná už jste si všimli, že chodba dostala nový „sokl“, který brzy ještě doplní oranžový nátěr vstupních dveří. Ve vstupní hale je třeba vyměnit poškozené podhledy, úpravy se provádějí i v sále, který by měl být v budoucnu také městem využíván. WC je momentálně ve stavu na pohled smutném, brzy ale dostane nové obklady a podlahy. Těšte se na veselé kombinace žluto-oranžové a žluto-zelené (na „pánech“) nebo níže zabudované umyvadélko pro děti.

Největší prostor s oknem do dvora koncipujeme jako hlavní společenskou místnost, je určen pro přednášky, výtvarné činnosti a podobně. Sem přijde na podlahu linoleum, stěny už jsou světle modré, zbývá je rozsvítit žlutými doplňky. Nebude chybět přebalovací pult, police na potřebné věci ani velký pracovní stůl – jen ho je třeba opravit a natřít.

V menší místnosti bude umístěna herna. Výmalba se podařila podle našeho přání v tónu zelené a žluté – chtěli jsme dětem blízký „safari styl“, ke kterému bude ladit zelený (levný, zátěžový) koberec. Ve druhé menší místnosti budou probíhat cvičení malých skupinek, kurzy nebo konzultace. Oba „pokojíčky“ s okny do ulice mají nebezpečný prvek – těleso plynového topení, které bude nutné zajistit tak, aby se k němu všetečné dětičky nedostaly. A spousta dalších nástrah na nás jistě ještě čeká…

Prostředky máme značně omezené, a tak hledáme další přispěvatele, kteří by pomohli Havránka vybavit nábytkem, hračkami a pomůckami ke kurzům. Vaše tipy, nápady nebo nabídky pomoci uvítáme na adrese havranek (zavinac) komunikace (tecka) net.

Jak rekonstrukce probíhá, se můžete podívat na fotografie.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.