Havránek už naplánoval cyklovýlety na rok 2009

Dana veze Lucinku na tyči (Trailgator)Čtvrtým rokem letos Havránek a jeho příznivci vyrazí na kole objevovat nejen krásy dolního Povltaví. A protože tradice je tradice, tak počtvrté letos zahájíme výletem do Zelčína, a to už tuto sobotu – tedy 18/4/09. Vyrazíme v 10:00 od brány do Veltruského parku a čeká nás zhruba 25 km nenáročné trasy.

Níže najdete více informací a plán dalších cyklovýletů na rok 2009.

cyklovýlety s dětmi probíhají v poklidném tempuProtože některé děti už vozíkům a cyklosedačkám odrostly, připravte se na vskutku pomalejší tempo, neboť to budou zkoušet na vlastních kolech (přípojné tyče – také známé pod názvem výrobce jako Trailgatory – to jistí). Jako obvykle budeme dle potřeby zastavovat – přinejmenším u oblíbeného přívozu za Bukolí a samozřejmě v cíli: malé vesničce Zelčín. Tam se v areálu ZooParku Zelčín (dikobrazi, ovce, kozy, emu, srnec, makak, fretky…) najíme z donesených zásob či nakoupené teplé kuchyně (snad už bude v provozu i gril). Děti si zatím pohrají v pískovišti, případně vyzkouší hřbety místních ořů. Komu by přišla cesta krátká, může pokračovat na Mělník a navýšit tak celkovou porci kilometrů na zhruba 40.

Pokud s námi chcete jet, pošlete nám, prosím, e-mail (nezapomeňte opravit adresu mailu – tedy nahradit slova v závorkách i se závorkami skutečnými symboly zavináče a tečky. Jde o ochranu proti spamu). Napište nám na sebe nějaký kontakt: e-mail a mobil, abychom případně mohli poslat doplnění. A nezapomeňte si helmy (musíme jít dětem příkladem).

Plán cyklovýletů na rok 2009
18/4 (so) – Zelčín
16/5 (so) – Podél Vltavy (a možná i s Máslovicemi)
20/6 (so) – Kokořínsko (zde výjimečně startujeme odjinud – z parkoviště pod hradem Kokořín)
25/7 (so) – Velvarsko (se zastávkou na malém letišti Sazená)
15/8 (so) – Říp
5/9 (so) – Mělník

Komu by to bylo málo, může se s námi vydat na Týden na kolech, který plánujeme na 3-9/8/09. Strávíme ho ale nejen na kolech.

Jak vypadaly již realizované cyklovýlety? Nahlédněte na fotografie a videa. Máme i souhrn z předchozích dvou ročníků (2007 a 2006).

1 komentář k příspěvku “Havránek už naplánoval cyklovýlety na rok 2009”

  1. Havránek » Archív » V sobotu míříme i s koly na Kokořínsko říká:

    […] zámkem, ovšem nikoliv tím veltruským, ale tentokrát před Libčickým. Už podruhé v historii Havránkových cyklovýletů se totiž vydáme na […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.