Arabský večer – i pro gurmány

Dubajský hotel Burj Al ArabHavránek má to štěstí, že zlákal k cestě do Prahy na jeden květnový podvečer 15/5/07 (út) v 17:00 Davida Šťávu. Ptáte se proč a nač? Za posledních pět let procestoval Ing. David Šťáva ve službách brněnské ABB patnáct zemí a Spojené arabské emiráty patří k těm, které navštěvoval nejčastěji. Země mu dokonce učaroval natolik, že se tu rozhodl se svou polovičkou strávit i svatební cestu. Na svých poutích naštěstí nikdy nezapomněl na fotoaparát.


O arabském světě víme vcelku málo, v médiích se nejčastěji dovídáme o „arabském nebezpečí“, „arabských útočnících“ a dalších hrozbách. Jakkoliv mohou být reálné, o životě v těchto zemích a jejich kultuře nám mnoho nesdělí.

Zkuste si třeba jen cvičně odpovědět na tři základní otázky:

1) Hlavním městem SAE je
a) Ajman
b) Dubaj
c) Abu Dhabi

2) Dnem pracovního klidu je v SAE
a) pátek
b) sobota
c) neděle

3) Co není v Dubaji?
a) levné zlato
b) lyžařský areál
c) hotel Burj Al Arab

Jste si jisti ve všech odpovědích? Gratulujeme! I tak můžete přijít a dovědět se další zajímavosti. A pro ty, kdo v odpovědích tápali, platí nabídka dvojnásob. Povídání o životě v Abu Dhabi, Dubaji, na poušti i v oázách a také krátké nahlédnutí do Kuvajtu doplní autor promítáním záběrů ze svých pobytů a malou výstavou fotografií.

Vstupné 50 Kč/rodina, v ceně je konvička čaje a sladký arabský dezert pro podpoření „arabské“ atmosféry večera. Bližší info podá Katka.

3 komentářů k příspěvku “Arabský večer – i pro gurmány”

  1. Petra Podhorská říká:

    Tímto bychom chtěli poděkovat za skvělou přednášku Ing. Štávovi.
    Na všechny otázky nám rád odpověděl . Přišel i s vtipem kterému se celý večer smál můj manžel.

    Rodina Podhorských

  2. Havránek » Archív » Kdo propásl italské povídání… říká:

    […] jsme pořádali tato cestovatelská setkání: Spojené arabské emiráty – David Šťáva Kazachstán – Kateřina Janouchová Finsko – Petra […]

  3. Havránek » Archív » Čeká nás povídání o Rusku říká:

    […] z brněnské centrály společnosti ABB, který u nás loni na podzim tak zasvěceně mluvil o arabských emirátech. A „nakusování“, tedy spíše „zákusek“ nebude jen obrazný, ale také […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.