Havránkovo odpoledne: počasí nezklamalo

děti skládaly puzzleKrá, krá. Na sobotu 13. května 2006 jsem si pozval do letního kina ve Veltrusech děti, rodiče i babičky, aby se se mnou přišli seznámit. Nebe se sice zpočátku tvářilo hodně zamračeně a deštivě, po druhé hodině se ale začalo vyjasňovat, a tak jsem slétl ke kinu, a kolem čtvrté dokonce překvapivě vykouklo sluníčko. Ocenilo to i na osmdesát návštěvníků, malých (ročních), větších i největších (14letých, když nepočítám rodiče).

Mrňata prolézala látkovým tunelem, povalovala se po dekách, přebalovala a pozorovala bzukání, vlastně krákání. Chodící dětičky nenechaly v klidu skluzavku a barevné míčky, kterými se (ne)trefovaly do mého havraního hnízda (košů) a pro ty větší jsem si připravil hry. Osvoboď havránka (cvičení v trpělivosti a nácvik jemné motoriky), Skok v havraním (černém) pytli, prolézání tunelem z kartonových krabic nebo Havránku, krákni (obdoba Pepíčku pípni, cvičí postřeh, orientaci v prostoru, pohyblivost). Obrázky mé maličkosti, které děti vytvořily, jsou tak krásné, že si zaslouží vystavit – třeba při podzimním otevíráním centra. Na závěr se trošku potrápil i nejeden rodič, než si mě složil v puzzle. Odměny – sladké nebo vitamínové – stály doufám za to.

Nevím, jak vám, ale mě stejně nejvíc voněly špekáčky. Mistr grilu pravidelně oznamoval další hotovou várku buřtíků a ani čajová konvice nezahálela, stejně jako stůl s koláči, preclíky a buchtami. No, moc drobků pro mé kámoše nezbylo.

Stranou (nikoli ale stranou zájmu) proběhla anketa, v níž mi přítomní vybrali mimo jiné logo. S velikým náskokem zvítězil Havránek č. 2 (ten s písmem po straně). No jistě, podobá se mi nejvíc a navíc ho skoro celý nakreslil jeden školák (maminka jen upravila). Jako Havránek moc děkuju všem, kteří pomohli se soutěžemi, rozdáváním odměn nebo i s přenášením (na mámy) těžkých břemen. Dík patří i těm, kdo přispěli do kasičky, a pomohli tak pokrýt velkou část nákladů. Tak ahoj příště, byli jste moc fajn! Krá, krá.

Ostatně – podívejte se sami.

1 komentář k příspěvku “Havránkovo odpoledne: počasí nezklamalo”

  1. Havránek » Archív » Běh, soutěže, buřtíky… to vše v sobotu ve Veltrusích říká:

    […] Havránci oslaví o poslední dubnovou sobotu své první narozeniny pravděpodobně vycházkou, sladkým pohárem pro děti, hlaholením u kytary a opékáním buřtíků, což by mohl jistě podniknout kdokoli z vás. Buřtíky jsou mimochodem připomínkou naší úplně první akce, loňského Odpoledne s Havránkem, které se konalo v letním kině. Letos máte ale i jiné možnosti, jak sobotu 28/4/07 ve Veltrusích s dětmi smysluplně strávit: konají se tu totiž hned dvě další akce, z nichž každá po svém vítá jaro. […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.