Přípravy na Vánoce jsou ve Veltrusích v plném proudu

15583120537_64641ddd8e_mLouče a lampiony ozářily město 11. listopadu za velké účasti a velkého šrumu. Dokonce jsme tentokrát za asistence městské policie zastavili na několik minut autobusovou dopravu. Ohňová show se povedla mimořádně, ale nejlepší atrakcí je vždy cesta světýlek Veltruským lesem… ti, co mohli, si zkrátili čekání na „noční bojovku“ čajem nebo svařákem. Bílý koník, kterého tu svatý Martin zanechal, bil kopyty a ržál. Pár fotek zde.

O dva týdny jsme se připojili k zámeckému týmu pod vedením Jiřiny Ratajové při tradičním adventním tvoření. Letos dorazilo rekordních 300 platících návštěvníků (děti do 3 let neplatí). Vytvořili spoustu krásných vazeb, věnečků, svíček, papírových řetězů, drobnůstek, ozdob z korálku i z dýhy… pravda, občas mě v tom mumraji někdo pod stolem tahal za nohu a nepatřil do mé rodiny 🙂 Určitě nám prominete, že jsme stihli leda pár snímků.

 

Na advent jsme tedy připraveni, zbývá ozdobit výlohu večerky u Purnochů na Palackého ulici – děkujeme moc majitelům za poskytnutí prostoru. A samozřejmě v režii města Veltrusy rozsvítit stromek na hlavním veltruském náměstí, které – ať už se nám jeho nová podoba líbí, nebo ne – bude v neděli 3O/11 od 16:30 připraveno k zahájení adventu. Nenechte si ujít jeho hudební program!

A ještě připomínka: do 7/12/2014 můžete po dohodě nosit do Havránka vánoční krabice pro děti z neradostných poměrů. Více info najdete na www.krabiceodbot.cz. Moc děkujeme všem, kdo pomůžou anebo už pomohli.

Přejeme vám, abyste si právě o adventu našli chvilku na něco příjemného – večer při svíčkách, procházku s lampiony, společné pečení cukroví… nebo nějaký potrhlý nápad, který nadchne děti. Užijte si to!

 

 

 

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.