Žabinec z Mlýnského potoka v rukách vítěze

Na vítěze čekaly trofejeSobotní odpoledne 4/9/2010 ve Všestudech odstartoval další ročník Žabincového prologu, cyklistického závodu dětí i dospělých, na jehož přípravě se podílel Havránek se sportovci SK Viktoria Všestudy. Závod se poprvé konal v roce 1988, kdy byl i pořízen putovní pohár – pozlacený kýbl, pro vítěze naplněný čerstvým žabincem.

Na konci článku najdete odkaz na fotogalerii.

Trasa 5 km byla pro dospělé muže i ženy zvládnutelná – svědčí o tom například i fakt, že dvojice Michal a Jakub (na dětské sedačce) Šímovi dojeli v kategorii mužů na druhé pozici. Nejnáročnější úkol si stanovila Eva Málková, když se na trať dostavila s koloběžkou – nevzdala se a v plném tempu dojela za mohutného potlesku do cíle. Velký potlesk patřil také účastníku-seniorovi Josefu Maškovi a pak také panu Vráťovi z DD, který se nechal na závod přesvědčit bez předchozí přípravy. Pobavilo opět originální vozidlo a masky.

Děti braly závodění s větší vážností než rodiče – tentokrát byly rozděleny do dvou kategorií a v obou se strhl tuhý boj. Medaile, diplomy a drobné dárky si odnesli všichni – a na závěr si vyzkoušeli, jaké to je, stát na stupních vítězů.

Organizátoři jsou vděční všem sponzorům i pořadatelům, kteří přispěli k úspěchu akce. Nezbývá než vyzvat všechny, kdo se letos nezúčastnili, aby si zaškrtli v kalendáři na příští rok první zářijovou sobotu a dorazili za sportem a zábavou také.

Výsledky

Tradiční pohár: kýbl plný žabincemuži
1. Josef Šaroch
2. Michal a Jakub Šímovi
3. Ivo Lorenc

ženy
1. Jindra Kadeřábková
2. Inka Cibulková
3. Helena Šarochová

děti – starší chlapci
1. Metoděj Málek
2. Albert Málek (na koloběžce)
3. Petr Jareš

dívky
1. Marie Martínková
2. Kačka Berková
3. Barunka Berková

děti – mladší chlapci
1. Matyáš Mojžíš
2. Ondra Svoboda
3. Dominik Pech

dívky
1. Štěpánka Málková
2. Julinka Krejčová
3. Johanka Kadeřábková

Chcete vidět fotografie? Klikněte na obrázek níže a dostanete se přímo do galerie a serveru flickr, pokud chcete vidět fotky postupně, klikněte tam vpravo nahoře na nápis slideshow.
fotografie najdete v galerii na flickru

1 komentář k příspěvku “Žabinec z Mlýnského potoka v rukách vítěze”

  1. Všestudy » Archív » Žabinec z Mlýnského potoka v rukách vítěze říká:

    […] Kompletní znění článku i s výsledky a odkazem na fotogalerii je na webu RC Havránek. Sdílej: […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.