Devátá sbírka krabic pro 234 dětí

I přes organizační potíže v době pandemie se rozhodlo Rodinné centrum Havránek znovu uspořádat sbírku vánočních dárků pro děti z charit v Kralupech nad Vltavou a Roudnici nad Labem. Sbírka potrvá do 13. 12. 2020.

Jak darovat krabici?

Nejdříve si vyberete dítě/děti, které chcete obdarovat, v tabulce přání. Poté nás kontaktujete e-mailem a rezervujete si vybraný dárek. Ten – ideálně společně s dětmi – pořídíte, pěkně zabalíte a můžete přidat i obrázek, fotku, přáníčko. Pak popsanou krabici s novými, nebo i pěknými staršími věcmi donesete do jednoho ze tří sběrných míst ve Veltrusech, Kralupech nebo v Roudnici.

Krabice v době pandemie

Bez naší sbírky dárků si už poskytovatelé sociálních služeb dokážou Vánoce těžko představit. Již v září a říjnu si děti napsaly přání, která v přehledných tabulkách zveřejňujeme. Teď s napětím čekáme, jestli se v současné době podaří všem dětem přání splnit – i vloni už to bylo s odřenýma ušima. A letos je nakupování ještě náročnější a lidé nemohou volně vycházet.

Děti se ale samozřejmě na Ježíška těší, a možná ještě víc, protože se teď nemohou ani vídat v nízkoprahovém klubu a při dalších aktivitách farních charit a jsou více ponechány samy sobě. Skutečnost, že si na ně někdo vzpomene s drobným dárkem, je tedy pro ně ještě důležitější než dříve.

Drobné změny v organizaci

Oproti loňsku letos dárci z hygienických důvodů krabici balí sami. Nemůžeme využít hlavního sběrného místa v infocentru veltruského zámku, ale vstříc nám vyšel Městský úřad Veltrusy, do jehož přízemí je možné krabice nosit.

Děti se letos možná nebudou moci o adventu společně sejít a dárky převzít na vánočních besídkách, i tak jim ale sociální pracovnice – Ježíškovy asistentky – dokážou krabice včas předat.

Pokud se chcete ke sbírce připojit, kontaktujte organizátory na webových stránkách či facebookové události RC Havránek nebo pište na vanocnikrabice@gmail.com.

Adresy a otvírací doby sběrných míst – od 16. 11. do 13. 12. 2020

Veltrusy: MěÚ, Palackého 9, czechpoint (přízemí) – pondělí a středa: 9:00 – 11:00 a 14:00 – 17:00

Kralupy nad Vltavou: Riegrova ulice, 173/4 – pondělí 8:00-15:30 a ve středu od 8:00 do 11:00, první patro, kancelář SAS.

Roudnice nad Labem: Riegrova ulice 652 – nepřetržitá služba

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.