Dárky v krabicích od bot rozdány

Dárek v krabici od bot od všech příznivců dostaly už téměř všechny děti, které si o něj napsaly, a k tomu kopa dalších. Letos se povedlo splnit 176 konkrétních dětských přání. Kromě toho dárci anonymně věnovali asi 130-150 dalších krabic, které se rozhodně neztratily. Je možné, že některé přání nebylo splněno do puntíku, hlavně proto, že neznáme přesný vkus dětí, ale takový už je život :-).

Mezi nejčastější přání patřily u mladších dětí běžné hračky jako panenky, kočárky, auta, hry, lego nebo koloběžky, tříkolky či skateboardy. U starších dominovala kosmetika, potřeby pro fotbalisty (míč, kopačky, dres) a reproduktory nebo sluchátka k mobilu. Do klubů děti získaly několik tašek her, hraček, školních, výtvarných a sportovních potřeb.

Letos jsme se zúčastnili besídky a předávání dárků v nízkoprahovém klubu Bota v Roudnici nad Labem a mohli sdílet živelnou vánoční atmosféru a upřímnou radost dětí. Nejhlasitější byly reakce typu: Já vážně dostal/a to, o co jsem si napsal/a! Kromě klientů roudnické charity (konkrétně služeb pro rodiny s dětmi, klubu a azylového domu) se z dárků těší také děti z charity kralupské – i zde navštěvují nízkoprahový klub, sociálně aktivizační služby pro rodiny anebo žijí v azylovém domě.


Většina loňských dárců se připojila i letos a přidali se i další – z letošních je třeba vyzdvihnout opět zaměstnance CGI, štědré dárce, kteří si dali velkou práci také s psaním přání a balením. Připojili se někteří zaměstnanci kralupského městského úřadu, kralupských firem, rodiny s dětmi a dárci všeho věku od slečen po babičky.  Ze škol se letos zapojila ZŠ Veltrusy a sekunda Dvořákova gymnázia v Kralupech, která vybrala peníze na poměrně nákladný dárek pro malého chlapce. Vážíme si toho, že spousta dárců se nad dárky zamýšlí, upřesňuje si vkus a potřeby dětí, aby udělal dárek opravdu radost.

Článek v Deníku

Upozornění na akci
v Mělnicku

 

Poděkování patří:

všem dárců bez rozdílu věku a vynaložené částky i námahy

společnosti CGI, k tomu patří díky za obří propagaci, skvělou evidenci, dopravu dárků a vloženou lásku Heleně Malotínské

společnosti Tamero

Markétě Trávníkové za organizaci a dovoz dárků ze Štětí

ZŠ Veltrusy (za organizaci děkujeme p. uč. Černé a Homolkové) a DG Kralupy (za organizaci děkujeme E. Popové)

Městskému úřadu v Kralupech nad Vltavou: poděkování za propagaci paní L. Moravcové a H. Traxlerové a za odvoz dárků do Kralup p. Hejdukovi z Technických služeb

Láďovi Tobiáškovi za odvoz dárků do Roudnice

státnímu zámku Veltrusy za vybírání krabic v infocentru zámku, za pečlivou evidenci dárků jmenovitě Alici Smělé

za propagaci městu Veltrusy, městu Kralupy, Mělnickému deníku a Mělnicku

 

 

 

 

 

 

 

 

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.