Když děti dělají Ježíška dětem

Obdarovaná slečna z Kralup nad Vltavou

Všechno hned vyzkouším (2014, foto Farní charita Kralupy)

Už čtyři roky probíhá předvánoční akce www.krabiceodbot.cz, která spojuje děti na dvou březích. Ty, které mají mámu, tátu a bezpečný domov… s těmi, kterým něco z toho, a někdy dokonce všechno vyjmenované chybí. Jednoduchá myšlenka pořídit nové anebo vzít pěkné, zachovalé věci po svých dětech, přidat sladkost, hračku, pastelky, něco „módního“. Balit spolu s dětmi a dát na jejich „odborné“ rady ohledně obsahu krabice. Myslet přitom na děti konkrétního věku: co by asi tak čtyřletá holčička ráda dostala? Čím potěším 8letého kluka? Napsat nebo nakreslit přáníčko, třebas i přibalit fotku. Zabalit anebo vložit do krabice od bot a donést na sběrné místo. Vánoční krabici samozřejmě můžou věnovat i dospělí, kterým se akce líbí – ostatně v seznamu dětí máme letos i dost „náctiletých“ dětí.

Pak už žijí krabice svým životem, putují do charitních domů (musí se pěkně potají, zadním vchodem a pečlivě schovat) a pak až do rukou dětí. Někdy se k nim dostanou při vánočních besídkách, někdy při návštěvách v domácnostech sociálně slabých rodin, jaké zaměstnanci charity podnikají pravidelně. Bývá u toho legrace, radost, překvapení. Samozřejmě, někdy si děti obsah krabic navzájem vymění – dárce nemohl vědět, že Hello Kitty má ráda Simonka, já spíš toužím po Barbie.

Kralupská charita letos poskytla seznam 50 jmen dětí, pro které potřebuje takové dárky – můžete tedy už krabici opatřit i konkrétním jménem. U některých dětí je dokonce uvedena informace, s čím si rády hrají. Jednotlivé dárky si může dárce zarezervovat a poté do 10. prosince 2015 dárek donést do RC Havránek. Roudnická charita pečuje momentálně o 65 dětí, které by dárek velice potěšil. Pokud se chcete k dárcům přidat, dejte vědět do našeho sběrného místa RC Havránek Veltrusy (katka(zavinac)dolnipovltavi.cz nebo 603 969 787).

Nevíte, co darovat?

Chcete vědět o celé akci více?

Chcete sledovat na facebooku, jak se nám daří dárky zajistit? Novinky, aktualizovaný seznam dětí.

Zajímá vás činnost charity Kralupy a Roudnice?

 

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.