Tmu zahnaly ohně v rukou žonglérů i šermířů

lampionNa svátek svatého Martina letos RC Havránek spolu s kulturním výborem Veltrus uspořádal už druhý lampionový průvod (na který jsme dopředu všechny zvali). Vsadili jsme na jistotu a téměř úplně zopakovali loňský program, jehož velení se ujala Jana.

Dále v článku najdete odkaz na vybrané fotografie z lampionového průvodu městem.

A tak byla 11/11/08 před šestou večerní chodba Havránka slavnostně nasvícená, u vchodu trochu děsily dvě velké dýně a velké srocení lidu rozsvěcelo lampiony, které samozřejmě tu a tam podléhaly v dětských ručičkách zkáze. Než se všichni světlonoši vydali na pochod, sledujíce bílého koně (samozřejmě toho dřevěného), ochutnali martinské rohlíčky z havránkovských kuchyní a v silných pažích udatných šermířů z Basilardu vzplály pochodně. Aby průvod nepůsobil moc smutně, někteří jeho účastníci cinkali zvonečky nebo chrastili chrastítky – chvílemi to znělo spíš jako o masopustu, případně jako na pastvě.

Skrumáž dětiček a jejich doprovodu se v cíli cesty natěsnala do rohu náměstí blízko pumpy, kde předvedli své umění tři žongléři pod vedením Michala Topinky. Žonglovat s otevřeným ohněm vyžaduje velký cvik, soustředění a odvahu, právem tak všichni účinkující sklízeli aplaus.

Moc děkujeme všem skvělým účinkujícím, účastníkům – světlonošům i všem přihlížejícím, že se zúčastnili, a panu Fuksovi z Dušník za darovené dýně – obryně.

Zajímají vás fotky z této akce? Nahlédnětě na vybrané fotografie.

3 komentářů k příspěvku “Tmu zahnaly ohně v rukou žonglérů i šermířů”

  1. Havránek » Archív » Začal v plavkách a končí v péřovkách… říká:

    […] 11/11/08 – Martinský lampionový průvod […]

  2. Havránek » Archív » Ve středu přijďte k Havránkovi s lampiony říká:

    […] datum jako vloni, jen o rok později – tedy ve středu 11/11/09 se v 17:00 i s lampiony sejdou před […]

  3. Havránek » Archív » Svatého Martina přivítáme s lampiony říká:

    […] jsme sv. Martina vítali v předchozích letech? 2007 2008 2009 2010 Be Sociable, […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.