Když děti smějí malovat na zeď

Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ Veltrusy… dá se očekávat legrace. Ale abychom to vysvětlili: Děti z veltruské ZŠ se pod vedením své učitelky výtvarné výchovy Gabriely Váchové zúčastní projektu Barvy pro Tajuplný ostrov, na který Havránek získal prostředky z Fondu T-Mobile pro zaměstnance. Jeho cílem je výtvarně vyzdobit vstupní prostor dětského hřiště.

Hned v září se žáci chopili tužek, pastelek a hlavně vodovek, vybrali si formát, který jim nejlépe vyhovoval a pustili se do fantazijního malování na téma Tajuplný ostrov. Pod jejich rukama vznikaly oceány, ostrůvky a pláže, na březích se rozsvěcovaly majáky, rekreanti se povalovali po plovárnách či pod palmami a sledovali okolo plující lodi.


Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ VeltrusyTy nejzdařilejší práce jsme ofotili a publikovali na Havránkově webu. Pokud je chcete vidět naživo, přijďte určitě ke konci roku na otevření hřiště – z obrázků tu vznikne malá výstava. Jejich nápady se pak částečně inspirovala také Gabriela Váchová – a přenesla „vodní“ motivy na papír v podobě tří návrhů výmalby štítové zdi (při vstupu na budoucí dětské hřiště).

Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ VeltrusyProtože jsme si v Havránku nebyli jisti, který návrh vybrat, zorganizovali jsme na čtvrtek 25/9/08 schůzku, kde se mohli k návrhům vyjádřit všichni zájemci. Štít samozřejmě dostane nový kabát jako základ. A pak – v říjnu – už nás čeká opravdové malování na zeď. Vybraný návrh bude třeba přenést na stěny, samozřejmě za pomoci barev, štětců a lešení. Držte palce, ať nám vyjde počasí a ať se podaří malbu přenést co nejvěrněji! Samotné tvoření zachytíme také kamerou – pro ty, kteří nepůjdou okolo – a klip bude k vidění právě tady, na našich stránkách.

Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ Veltrusy Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ Veltrusy Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ Veltrusy Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ Veltrusy Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ Veltrusy Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ Veltrusy Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ Veltrusy Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ Veltrusy Tajuplný ostrov očima žáků ZŠ Veltrusy

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.