Tři oceněné společnosti přátelské rodině

logo: Společnost přátelská rodiněTři společnosti: Le Petit café (Veltrusy), Restaurace Modrá pasáž (Kralupy) a také kralupská farní charita, nominované Havránkem za svůj přístup k rodině, získaly titul Společnost přátelská rodině. Rozhodla o tom krajská komise na Mělníce, kde ocenění v pátek 16/5/08 v 15:00 slavnostně předal senátor Jiří Nedoma v rámci vernisáže výstavy Rodina.

Kampaň je projektem Sítě mateřských center, jíž je Havránek členem, a je zaměřena na posílení prorodinné politiky. Je organizována na několika úrovních (místní, krajské, celorepublikové).

Na konci článku je odkaz na fotogalerii.

Nominovat organizaci do soutěže může kdokoli a také společnosti mohou být různého druhu, včetně úřadů, škol, nemocnic, soukromých firem. Splňovat ovšem musí alespoň většinu daných kritérií, především dostupnost, zdravé a nekuřácké prostředí vstřícnost k dětem, ohleduplnost k životnímu prostředí. Vítané jsou slevy pro rodiny nebo flexibilní či zkrácená pracovní doba pro rodiče s dětmi a další.

Le petit café většinu kritérií splňuje: především je kavárna nekuřácká a je zde malý stolek s židličkami pro děti i dostatečný prostor pro kočárky. Jako samozřejmost bere třídění odpadů a zajištění občerstvení na rodinné akce ve městě. Některé hrnky pro kavárnu pomalovaly děti a mají tak svůj díl na výzdobě 🙂

Restaurace Modrá pasáž je pověstná tím, že nevyčleňuje menší prostor pro nekuřáky, ale naopak kuřáci byli vysídleni na terasu. Je samozřejmě bazbariérová a v nabídce má také dětská jídla (i když ne právě vždy podle zásad správné dětské výživy). K dispozici jsou dětské jídelní stoličky, hračky a přebalovací pult na WC. Restaurace plánuje také dětský koutek, požádala již o prostor majitele objektu. Stejně jako u kavárny i zde je personál vstřícný k rodinám s dětmi. Svůj zážitek z restaurace můžete navíc ohodnotit na jejích webových stránkách, kde je kromě ankety i možnost diskuse.

Jiřina Chlebovská ze Sítě MC se senátorem Jiřím Nedomou gratuluje ředitelce Farní charity Kralupy Barboře Kovářové.Třetí, ale významem nikoli poslední nominovaná společnost je Farní charita Kralupy. Hlavními argumenty pro udělení certifikátu byla samotná vlastní činnost charity, v oblasti poradenství ženám i celým rodinám, pořádání kurzů, akcí a pobytů pro děti nebo rodiny, spolupráci s dětským domovem a dalšími organizacemi. V neposlední řadě charita umožňuje také zkrácené nebo flexibilní úvazky zaměstnancům, případně hlídání dětí. jakožto nevěřící také musím ocenit, že Farní charita Kralupy je přístupná lidem bez ohledu na vyznání.

Kromě tří organizací navržených Havránkem získal letos ocenění ještě dětský lékař Jan Němeček ze Mšena a 1. mělnické knihkupectví a antikvariát. O rok dříve získali v mělnickém regionu ocenění tyto firmy: Boty od Šveců Mšeno, Lékárna Centrum Mělník, Prodejna zdravotně nezávadné obuvi Amina Mělník a Pizzeria Mexx Mělník.

Nenašli jste mezi jmenovanými společnost, která by si takové ocenění zasloužila? Dejte nám vědět anebo je sami nominujte. Více informací najdete na stránkách kampaně SPR.

Všechny Havránkem navržené oceněné organizace najdete i na nové Havránkově mapě regionu, kde budou přibývat i další cíle pro rodiče s dětmi. Stačí kliknout na značku a objeví se více informací o daném místě. Máte-li nějaké tipy, nezapomeňte nám o nich dát vědět – třeba i prostřednictvím Havránkova diskuzního fóra.

Vybrané fotografie ze slavnostního předávání, které v mělnickém muzeu zorganizovalo RC Kašpárek spolu s kralupským RC Neználek a veltruským RC Havránek, najdete v samostatné fotogalerii.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.