Velikonoční mumraj ve Veltrusích a jinde

Jarní výstava - velikonoceSamozřejmě jste byli v sále kulturního domu na jarní výstavě, pořádané Městským úřadem Veltrusy a jste zvědaví na fotky z akce. Vedle fotografií ze samotné jarní výstavy tu máme také fotografie z výstavy připomínající zašlé časy, kterou připravili členové Sokola Veltrusy. Tato výstava začala právě 4/4/07 a potrvá do 13/4/07.

Kromě fotografií pro vás máme i pár dalších tipů z okolí, jak strávit velikonoční a povelikonoční dny s dětmi zábavně a třeba se ještě něco o těchto svátcích dovědět. Kdo máte další tipy na velikonoční akce z okolí, prosím, přidejte je jako komentář ke článku.


5/4/07 od 16:00 hod.
Velikonoční karneval
Libčice nad Vltavou
, kulturní dům
pozvánka je na stránkách Libčic

7/4/07
Chození s Jidášem

Muzeum lidových staveb v Kouřimi, Na Hrázce, Kouřim
Obchůzky chlapců s řehtačkami a klapači a jejich koledování. Tyto, v dnešní době již zapomenuté obchůzky, znázorňují zradu Jidáše vůči Ježíši Kristu. Jde vlastně o koledování chlapců o Zeleném čtvrtku před velikonočními svátky, kdy podle pověsti odlétly zvony do Říma a místo zvonů se rozezvučely po našich vesnicích i městečkách klapačky s řehtačkami. Nebude chybět ani velikonoční jarmark a bohatý kulturní program.

7/4/07 od 14:00 do 17:00
Program pro děti
Kemp Obora, Veltrusy

Blíže nespicifikovaný program pro děti slibuje veltruský kemp. Mají podmínku: syrová vejce s sebou.

7/4/07 – 9/4/07 od 10:00 do 17:00
První ledčická velikonoční výstava, Ledčice
, bývalá evangelická škola v Ledčicích
Co všechno vzniklo pod dovednýma rukama zdejších žen, do velikonoční tvorby se s nadšením pustily také děti z mateřské školy a místní školáci. Stranou nezůstali ani další obyvatelé obce. Přinesli k zapůjčení, nebo i darem dobové vyšívané ubrusy, krajkové dečky, háčkované přízdoby či zdobené vejdumky.
pozvánka je na stránkách obce Ledčice

8/4/07
Před pomlázkou

Muzeum lidových staveb v Kouřimi, Na Hrázce, Kouřim
Tento den čeká na ženy a dívky, návštěvnice skanzenu, vyšlehávání. Bude pokračovat velikonoční jarmark a ke slovu přijde i muzika, folklórní soubory a divadla. O další akcích se víc dozvíte na stránkách kolínského muzea.

8/4/07 15:00
Biograf pro děti – Ukradená vzducholoď – představení pro děti

sál městského muzea, Velvary
vstupné: 30Kč
pozvánka je na stránkách OS Natvrdlí

9/4/07
Velikonoce na tvrdo

Pro děti i rodiče budou připraveny hry a soutěž o nejdelší pomlázku
kde: na koupališti, Velvary
vstupné: dobrovolné
pozvánka je na stránkách OS Natvrdlí

14/4/07
Jaro na vsi
Výlet do skanzenu v Přerově nad Labem
– pořádá MC Kašpárek Mělník
Pojeďte s námi do národopisného muzea, kde ze stěn starých chaloupek stále dýchá život. Čeká na nás krásná podívaná na staročeské zvyky a obyčeje dotýkající se velikonoční doby. Chybět nebudou nádherné pomlázky, pestré kraslice, již zapomenuté druhy pečiva a především spousta věcí, o nichž se často dnes již jen dohadujeme, k čemu našim předkům sloužily.
Kluky, tatínky a dědečky by mohlo zajímat muzeum historických motocyklů a bicyklů. To je vzdáleno jen pár kroků od brány skanzenu.
Odjezd v 9,00 z parkoviště Na Vyhlídce, Mělník (Návrat kolem 15. hodiny)
Cena za dopravu: dospělí 180,-, děti 30,-
Vstupné si hradí každý individuálně (dospělí 50,-,děti do 6 let zdarma, děti, studenti a důchodci 30,-). Nutno se předem přihlásit a složit zálohu. Bližší informace ráda podá Jana Šrytrová na tel. 604 117 548

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.