Pokochejte se jarní květinovou nádherou

jarní květinová vazba v květináčiNa dílnu, kde jsme se pod vedením Jiřiny Ratajové z veltruského květinářství učili 2/4/07 aranžovat jarní květiny, dorazila tak početná skupina „vazaček“, že jsme museli vzít zavděk větším prostorem haly. Moc nás potěšilo, že dílna přitáhla i bývalé Havránkářky a další veltruské zájemce. Klopýtajíce mezi záplavou kytek, větviček, doplňků a vozítky našich dětí dokázali vytvořit krásné a nápadité výtvory. Máte-li chuť, podívejte se na ně.


Hodně „vazaček“ si získal nápad oplést jednoduchý proutěný věneček břečťanem, ozdobit peříčky nebo svěžími oranžovými či žlutými drobnostmi. Kdo si přinesl vlastní nádobu nebo si na místě zakoupil košíček, mohl se pustit do trochu náročnějšího zapichování květin do aranžovací hmoty. Břečťan a buxus většině vytvořily svěží zelený základ, k němuž se potom kombinovaly nejčastěji žluté a bílé chryzantémy (dlouho vydrží!), případně donesené narcisy a modřence s mašlemi… Lepicí pistole posloužila k připevnění symbolů jara. K mání byla nejen vajíčka, ale i drobné dřevěné květinky, žlutá kuřátka… Musím přiznat, že jsem se inspirovala, doma ještě oběhla zahradu a do květináčů (naubrouskovaných z minula) zapíchala, co kde rostlo.
A Havránek dostal jako bonus krásnou košíkovou vazbu, kterou paní Ratajová vyrobila na ukázku.

Pokud jste neklikli na obrázek v úvodu, tak fotografie kytic najdete také
na tomto odkazu.

1 komentář k příspěvku “Pokochejte se jarní květinovou nádherou”

  1. katia říká:

    Komentář k vlastnímu textu, no to jsem dopadla 🙂 Opravdu nevím, co ve mně vzbudilo dojem, že zúčastněné dámy, alespoň některé z nich, patřily kdysi k Havránkovi. Přišly jste mi bezvadně stmelené, atmosféra byla moc příjemná, to asi zapůsobilo. Evě děkuju za opravu a zvu na další akce všechny současné, bývalé havránkářky i ne-havránkářky!!! :-)))

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.