Veltrusy zvou na jarní výstavu

květináč s beruškouVzpomínáte na předvánoční jarmark v sále kulturního domu? Tehdy své výtvarné práce předvedli především žáci veltruské školy a k nim se přidaly maminky z Havránka. Ve středu 4/4/07 od 10:00 do 17:00 pořádá město podobnou, jarní výstavu prací. Přizvána k účasti byla tentokrát navíc mateřská škola – a tak uvidíte, že i nejmenší se mají čím pochlubit.


některé z připravených květináčůVýstava je částečně prodejní a je zaměřena jarně a velikonočně. Návštěvníky potěší symbol Velikonoc – vejce ve všech možných podobách a materiálech – ale i další atributy jako velikonoční věnečky nebo pomlázky. Velkou část prací vyrobily děti z kroužku keramiky a ručních prací při ZŠ. Havránek představí předměty vzniklé při jarních dílnách: malované nebo tupované hrnky, kraslice zdobené například ubrouskovou technikou, drátované a jinak dekorované, květináčky na osení nebo ukázky vazby z jarních květin.

další ozdobené květináčePokud jste zapomněli, jak na to, můžete si na výstavě také osvěžit, jak se pletou pomlázky z proutí. Kdo bude mít zájem, dozví se o tradičních velikonočních zvycích. K nim patří také ochutnávka velikonočních dobrot, jako jsou jidáše, mazance nebo zajíčky. Když přijdete včas, snad se na vás dostane! Havránkova herna pro nejmenší bude ale otevřena po celý den.

2 komentářů k příspěvku “Veltrusy zvou na jarní výstavu”

  1. Všestudy » Archív » Veltrusy zvou na jarní výstavu výtvarných prací říká:

    […] Ve středu 4/4/07 se od 10 do 17 hodin ve veltruském kulturním domě (bývalé kino) koná výstava s jarní a velikonoční tematikou. Pořádá ji město Veltrusy: chce tak navázat na prosincový vánoční jarmark a zároveň zapojit co možná nejvíce kulturních organizací. Na akci se podílí především veltruská základní i mateřská škola a Rodinné centrum Havránek, na jehož webu najdete i více informací. […]

  2. Havránek » Archív » Velikonoční mumraj ve Veltrusích a jinde říká:

    […] Havránek rodinné centrum « Veltrusy zvou na jarní výstavu […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.