Výlet za Věstonickou Venuší

Lovci mamutů v Národním muzeu…a taky za velrybou – nebo aspoň její kostrou – a dalšími zvířaty do Národního muzea v Praze. Otevřeno mají pro návštěvníky většinu dní od 10 do 18 hodin, my zkusíme využít pondělí 5/2/07, kdy mají jako každé první pondělí v měsíci vstup zdarma. Odjezd 9:31 autobusem 370 z Veltrus, pak budeme pokračovat pět stanic metrem – hádejte kam? – přece na Muzeum.


Momentálně je tam kromě dalších zajímavých expozic výstava Lovci mamutů, jejíž součástí je i replika mamuta a originál Věstonické Venuše. Ale pro děti – počítám – bude asi nejpřitažlivější zoologická expozice, která ukazuje spoustu zvířat, většinou profesionálně vycpaných, takže vypadají jako živá. Pojďte svým dětem ukázat, jak ve skutečnosti vypadá liška či vlk z pohádek, ježek, sova, medvěd, jelen nebo třeba havran.

Návrat si určíme podle toho, jak moc se nám a hlavně našim dětem bude v muzeu líbit, spojení z Prahy je celkem dobré, po obědě jezdí autobus téměř každou půlhodinu.

3 komentářů k příspěvku “Výlet za Věstonickou Venuší”

  1. Katka říká:

    bylo to moc fajn, jenom příště asi ne první pondělí v měsíci, nátřesk byl děsivý… výstavu Lovci mamutů zaujala děti i nás, doporučuju… a věděli jste, že je Věstonická Venuše strašně malinkatá?

  2. alík říká:

    jakou vlastně Věstonická Venuše má barvu ????????????????

  3. Katka říká:

    je tmavá, vlastně úplně černá… fotka a další info na http://www.nm.cz/novinka-detail.php?f_id=44

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.