Čáry máry z pedigu

z pedigu se dělali i ozdobyV úterý 21. listopadu 2006 jsme se letos už potřetí sešli ke společnému pletení z pedigu s Magrátou. Při teplotách okolo nuly jsme zavzpomínali na předchozí zahradní seance v Dušníkách, konané ve výhni letošního léta, a ocenili regulovatelné teploučko z plynového topení a horký čaj. Na druhou stranu na zahradě jsme zbytky pedigu shrábli hráběmi a vylitý kbelík na namáčení proutků se vsákl během minuty, v Havránkovi byl úklid „skládky“ trochu pracnější.

Fotky, které najdete dále v článku, si také můžete prohlédnout větší – stačí na ně kliknout.

pletení z pediguNebýt toho plynu, atmosféra by silně připomínala legendární večery při draní peří. Kamarádky, mámy a dcery a další „pocestné“ probraly kdeco a pod rukama jim rostly (opět) ryby, košíčky, vánoční hvězdičky. Moc nás potěšilo, že tentokrát dorazila do Havránka konečně převaha veltruských občanek. Pletly nejenom maminky, ale i dcery. Skromně, ale neoprávněně některé kritizovaly svoje vkusné výtvory.

děti si hrályLucie nám v Havránkovi nechala spoustu odřezků a zbytků pedigu, abychom si později s dětmi mohli sami dokončit další ozdoby na stromek za pomoci vlastní fantazie. Načala i originální pedigový kroužkový řetěz, který hodláme pořádně prodloužit.

Vánoce se blíží, a tak spousta hotových výrobků poputuje jistě pod stromek. Dětičky pod dohledem počernické babi řádily v herně, vzájemně se seznamovaly, rvaly se o hračky, jukaly na sebe, dělily se o sušenky, panenky a patrně i o skryté chřipkové viry. Větší si troufly i na ozdoby. Povedly se!

ozdobičky z pedigu ozdoby z pedigu pod dohledem lektorky Lucie z Magráty nejvíce táhly ryby ještě poslední detaily kdo si hraje, nezlobí a už je to hotové

 
 
 
 
 
 

2 komentářů k příspěvku “Čáry máry z pedigu”

  1. Péťa říká:

    Krááásné! Lituju, že jsem si(se) s Vámi taky nezapletla, protože ty ozdoby jsou opravdu kouzelné 🙂

  2. Katka říká:

    Péťo, můžeš si je uplést i sama, ukážu ti jak a matroš je!!!

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.