Cyklovýlet do ZooParku Zelčín

ilustrace: cyklovozík Chariot CityMísto konání: start ve Veltrusech před bránou do zámku, návrat tamtéž

Termín: sobota 17. června 2006, 9:00 10:00

ZMĚNA: odjezd bude v 10:00 (vše ostatní platí)

cyklovýlet pro rodiče s dětmi v cyklosedačkách nebo cyklovozících za kolem (ale i na vlastních kolech) po bezpečné a málo frekventované trase (z větší části po trase cykostezky Praha – Berlín) nedaleko Vltavy

Výlet rovinatým Povltavím je vhodný i pro netrénované cyklisty, trasa je dlouhá celkem 26 km (tam i zpět). Vede přes říční přívoz v Bukoli (dětem se moc líbí) a hezkou přírodou podél vltavského laterálního kanálu. V cíli, malé vesničce Zelčín, se nachází ZooPark Zelčín (dikobrazi, ovce, kozy, emu, srnec, makak, fretky…) s hospůdkou (bude pro nás otevřena dříve) a pískovištěm pro děti. Na ty už se těší i koníčci, kteří je povozí. Kdo si troufne, může si cestu protáhnout až na Mělník (40 km tam i zpět).

Pokud s námi chcete jet, pošlete nám, prosím, e-mail (nezapomeňte opravit adresu mailu – tedy nahradit slova v závorkách i se závorkami skutečnými symboly zavináče a tečky. Jde o ochranu proti spamu). Do mailu nám prosím napište své jméno, počet dětí s jejich věkem a způsob, jakým děti pojedou (sedačka, vozík, vlastní kolo). Samozřejmě můžete připsat i další údaje. Před akcí vám pak mailem pošleme podrobnosti. A nezapomeňte si helmy (musíme jít dětem příkladem).

Máte dítě a nevíte, jak s ním na kole? Možná vám pomůže článek, který jsme před necelým rokem psali pro Hospodářské noviny a najdete ho nyní i na Havránkově webu mezi články. Rádi se s vámi o naše zkušenosti s cyklovozíčkem podělíme (samozřejmě se s ním akce zúčastníme).

1 komentář k příspěvku “Cyklovýlet do ZooParku Zelčín”

  1. Havránek » Archív » Cyklovýlet se vrací na místo činu: do Zelčína říká:

    […] jsme v Zelčíně již byli a to loni. Takže se nebudu opakovat a zahrnu čtenáře odkazy: pozvánka na loňskou cestu upřesnění cesty s popisem trasy a ještě fotky a hlavně skvělé video z celé loňské akce – […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.