Děti z Roudnice a Kralup děkují za vánoční dárky

krabiceJak už jsme vás informovali, letos se povedlo shromáždit 181 vánočních krabic a ještě velkou hromadu potřeb navíc v rámci akce www.krabiceodbot.cz. Poděkování za ně patří všem, ať už Veltruským, Kozomínským anebo dárcům z okolí, z Prahy, Mělníka. Moc nás potěšila skvělá účast zaměstnanců CGI, kteří zavalili kancelář své kolegyně Heleny a donesli bezmála polovinu všech dárků. Úplně stejně ale potěšila třída 8. B ze ZŠ Jindřicha Matiegky z Mělníka v čele s paní učitelkou Marcelou Antonínovou. Čekali jsme účast rodin, i když ne tak velkou a obětavou – zblízka i zdaleka (Praha, Neratovice, Kralupy, dokonce Ústí…). A dojali i obětaví jednotlivci (přesněji by se dalo říct jednotlivkyně), kteří si k nám s dárky pěkně zajeli (třeba budoucí učitelka Nikol Puršová) nebo dárky posílali poštou i jinak a stále se dotazovali, jestli to není málo a bude to stačit…

Předáváme poděkování a fotky z předávání všem, co se zapojili.

Poděkování z Kralup:

Děkujeme všem dárcům vánočních krabic,

kteří nám umožnilIMG_0187i obdarovat děti maminek z azylového domu a děti ze sociálně slabých rodin, které naši charitu pravidelně navštěvují.

Díky vám mohly i tyto děti prožít Vánoce s hezkými dárky jak bývá zvykem u většiny lidí v naší zemi.  Jsme vám vděční za radost, kterou jsme mohli skrze váš dárek dětem a jejich rodičům předat. Kromě materiálního daru mohli tito lidé zakusit, že ve svých těžkostech nejsou sami a že existují lidé, kteří jim jsou ochotni podat pomocnou ruku.IMG_0221

Kéž tuto zkušenost v těžkých chvílích uděláte i vy.
To vám do roku 2016 za všechny zaměstnance a klienty Farní charity Kralupy nad Vltavou přeje
Markéta Debroise
vedoucí služeb pro rodiny
Farní charita Kralupy n. Vlt.
Poděkování z Roudnice přišlo už před svátky a dárcům jsme ho předávali. Zveřejňujeme tedy pro úplnost:
Milí dárci,

dárků, které jste pro nás zajistili, se nashromáždilo skutečně velké množství. Ještě jednou z celého srdce děkujeme. Původně jsme žádali „pouze“ 65 balíčků pro děti z azylového domu a rodin, se kterými pracujeme v terénu. Ve skutečnosti se díky velkému nadšení a zapojení lidí, ze široka a daleka, sešlo skoro dvounásobek dárků.

Z toho důvodu jsme se rozhodli rozdat vánoční krabice navíc i dětem, které navštěvují pravidelně náš nízkoprahový klub pro děti a mládež, či tancují v naší taneční skupině Somnakune čerhaja. Dále jsme oslovili i litoměřickou Diakonii, kde je azylový dům pro matky s dětmi a jim jsme také věnovali nějaké dárky. Dárky jsme nabídli i kolegům do Naděje v Roudnici, kde je azyl pro rodiny s dětmi a právě dnes si pan vedoucí vyzvedl dárky pro všechny „své azylové děti“.

Takže díky Vám nyní dostanou dárky děti ve 3 azylových domech – na Roudnicku a Litoměřicku.  Jsme velmi šťastní, že jsme mohli obdarovat i další děti, když se nám toho sešlo víc, než sami potřebujeme.

roudniceBesídka, kde se rozdávaly dárky od Vás – pro děti v nízkoprahovém klubu, se konala minulý týden ve čtvrtek – posílám foto. Lektor tance dobrovolník (měl u nás „odpracováno“ kolem 150 hodin) dostal mobilní telefon – nemohl ani mluvit, když ho přebíral od paní ředitelky, byl překvapený a dojatý. Rovněž hoch, který dostal novou MP3 byl velmi rád – doma totiž letos nedostane žádný dárek. Minulý rok na Vánoce mu umřel otec a rodina podle tradice neslaví Vánoce a nedávají si dárky. Je to moc smutné a tak jsme byli rádi, že jsme je mohli obdarovat alespoň my – dárky dostali v klubu i další jeho mladší sourozenci.

Dnes se koná besídka na našem azylovém domě – odpoledne po škole najdou děti dárky pod stromečkem. Dneska také rozvážela kolegyně dárky po rodinách v terénu .. služebním autem s  kolegou, který se smál a říkal, že dneska funguje jako „vánoční sob s červeným charitním spřežením“. Bylo to moc milé a maminky z rodin, kam běžně jezdíme řešit většinou jejich problémy, se neubránily dojetí – všichni moc děkují.

roudnice2Přejeme krásné požehnané Vánoce, ať klid, radost a pohoda vládnou mezi lidmi dobré vůle

Ing.Marcela Lysáčková

zástupkyně ředitelky, PR, koordinátor projektů

Farní charita Roudnice nad Labem

 

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.