Přednášky v Havránku: první pomoc, celiakie, vstup do školky a školy…

budova Sokola: hlavní vstup

budova Sokola: hlavní vstup

RC Havránek vás zve na první besedy pořádané v rámci projektu Podpora rodin v RC Havránek 2015. První se uskuteční ve středu 27.5. od 19:00 v klubovně ASPV Veltrusy, povede ji dětská lékařka MUDr. Ivana Divišová a bude věnována První pomoci u dětí a novorozenců. Všechny maminky si urči­tě přejí, aby se nedosta­ly do situace, kdy bude ohroženo zdraví jejich dí­těte. Přesto, anebo prá­vě proto, by měly umět poskytnout základní první pomoc. Blíží se období prázdnin, přijďte tedy na­čerpat užitečné informa­ce – dětská lékařka vám poradí, co dělat, když si dítě poraní hlavu, upad­ne do bezvědomí, začne se topit, bude mít úžeh či úpal, spolkne nebo vdechne nějaký předmět či bonbon, popálí se atp.

Další beseda, kterou povede psycholožka PhDr. Pavla Majerová, nese název Vstup dítěte do školky a školy a bude se konat v pondělí 8.6. od 19:00 opět v klubovně ASPV. Vstup dítěte do školky nebo do školy bývá pro rodinu velká událost a změna. Chcete se ujistit v tom, jak dítě podpořit? Přijďte si popovídat o tom, z čeho máte obavy, v čem si nejste jisti i na co se těšíte. Jak to zvládáme my rodiče a jak na to reagují naše děti? Často s nástupem dítěte do školky souvisí i konec rodičovské dovolené, proto se zastavíme i u této otázky.

Poslední beseda tohoto školního roku se uskuteční v pondělí 22.6. od 19:00 na stejném místě jako besedy předchozí. Tato se jmenuje Celiakie a bezlepková dieta a povídat si s vámi o této problematice bude praktická lékařka MUDr. Eva Málková. Přijďte se dozvědět něco více o celiakii, alergii na lepek a bezlepkové dietě od lékařky, která má své osobní zkušenosti s touto problematikou. Dozvíte se nejen příčiny a důsledky alergie na lepek, ale také způsoby, jak bezlepkovou dietu připravit jednoduše a chutně.

Na všech besedách bude samozřejmě prostor i na vaše dotazy a diskusi. Na besedy se registrujte na emailové adrese havranek@dolnipovltavi.cz. Vstupné na každou besedu je 50,-.

Klubovna ASPV sídlí v budově sokolovny, vchod z ulice Tyršova po venkovním schodišti do 1.patra.

O jednotlivých besedách:

beseda První pomoc u dětí

beseda Celiakie

beseda Vstup do školky

 

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.