Anglické čtenářské dílny si děti užily!

prac-listyV pátek 20. 2. proběhl v Rodinném centru Havránek ve Veltrusech první ze série English Reading Workshops. Čtenáři byli rozděleni do dvou skupin podle věku, v první skupině pro žáky 2. až 4. tříd jsme společně zpracovali klasický příběh Wish Fish, který měl ovšem trošku jiný, zábavnější konec. V druhé skupině pro žáky 4. až 6. tříd jsme se věnovali příběhu Danny the Dragon.

V obou workshopech jsme se s dětmi nejprve na čtení důkladně připravili, promysleli, jaká slovní zásoba nás asi čeká a o čem by mohl příběh být. V další části děti text poslouchaly a zároveň ho sledovaly přímo v knížce, teprve potom se do čtení pustily samy. Každý četl svým tempem a na místě, které mu bylo pohodlné, nejoblíbenější byl koberec.

 

Potom dostaly děti k vypracování několik úkolů, které jim pomohly k lepšímu pochopení textu, a samozřejmě nemohla chybět kreativní část, ve které děti malovaly a dokonce si zahrály i krátké scénky vycházející ze situací v knížce.

na-polstarichkluci

Myslím, že si děti dílny opravdu užily, některé dokonce zvládly v pauze přečíst ještě další knížku a jeden rekordman dokonce přečetl 3. Nejhezčím hodnocením byly jejich komentáře, jak to rychle uteklo a že je to bavilo.

Na další čtenáře se těším v pátek 20.3. na English Reading Workshop 2.

 

Hanka Hrubá

www.accolang.cz

lektorka v RC Havránek Veltrusy

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.