Po třech letech jsme se projeli podél Vltavy

Jak jste si možná všimli, loňský a předloňský květnový cyklovýlet podél Vltavy se nekonal kvůli nepřízni počasí. Letos, po přesunutí na neděli (protože v sobotu déšť cyklovýletu opravdu nepřál) 13/5/2012, bylo konečně možné cestu absolvovat. Většinu trasy s námi absolvovalo celkem sedm rodin cyklistů. Tak velká účast nás při teplotách mezi nepřekračujících nějakých 12-13 stupňů rozhodně potěšila.

Tempo tentokrát udávaly samy starší děti. Nutno podotknout, že naštěstí neznaly samy přesně trasu, a tak musely občas zastavit a počkat na nás. Trochu se bojíme, že nás brzy děti nechají daleko vzadu 🙂 Kdo s čím zachází…

Dále v článku najdete video a odkaz na fotografie!


Z Veltrus jsme vyjeli kolem Kaučuku a v Kralupech se napojili na pobřežní cestu do Chvatěrub a dále. Povinná zastávka u prasátek dala šanci nás dohnat jedné pražské rodině. Další Pražané nás potkali u přívozu do Libčic o chvíli později. Pan přívozník měl pochopení a převezl nás i přesto, že si právě začal připravovat oběd a v jízdním řádu byla půlhodinová pauza. V Libčicích na koupališti jsme se pořádně posilnili (díky nízké teplotě byl celý areál jen náš) i my… no a pak hurá po druhém vltavském břehu přes Dolany do Kralup. Na provazišti se nechali k výstupu na vrchol zlákat děti, a dokonce i někteří dospělí. Dvořákova stezka nás dovedla až k Marině v Nelahozevsi a přes miřejovický most už jsme skoro popaměti došlapali k bráně parku. Tachometry Veltruských v tu chvíli ukázaly 28 km a hodinky něco po třetí odpolední. Na chladný a větrný den a kupu dětí od devíti měsíců slušný výkon.

Fotografie z cyklovýletu Podél Vltavy jsou jako obvykle na flickru (pokud kliknete vpravo nahoře na slideshow, uvidíte je přes celou obrazovku).

Ještě připomínáme, že rodina, jejíž zástupce se zúčastní pěti Havránkových cykloakcí v sezoně 2012., získá pro své členy zdarma trika s logem cyklovýletů.

Příště se uvidíme v neděli 17/6 od 10:00 na Žabincovém prologu ve Všestudech. Vezměte kola, případně jiné lidskou silou poháněné stroje, kostýmy a dostavte se před obecní úřad! Těšíme se na vás!

1 komentář k příspěvku “Po třech letech jsme se projeli podél Vltavy”

  1. Havránek » Archív » V sobotu 24/8/13 se svezeme do Libčic říká:

    […] Podrobnosti o trase Havránkova cyklovýletu Podél Vltavy, stejně jako video z loňska, hledejte na tomto odkazu. […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.