Vánoční krabice pro děti, které dárky neznají

ilustrace: vánoční dárkyDíky svým návštěvnicím jsme se dozvěděli o akci „Vánoční krabice od bot“ a rozhodli se k ní připojit. Ve zkratce jde o to, dopřát představu o Vánocích dětem ze sociálně vyloučených rodin žijících na Šluknovsku, které většinou žádný dárek nedostanou. Krabice poputují 350 zcela konkrétním dětem a distribuovat je bude evangelická fara v Rumburce.


Důležité na celé akci je to, aby krabice plnily samy naše děti. Vezmete krabici od bot a postupně do ní přidáváte drobnosti pro chlapce nebo holčičku určitého věku – např. holčičku ve věku 4-6 let. Věci mohou být nové i starší, takové, jaké by samotným darujícím dětem udělaly radost: hračky, pastelky, oblečení nebo sladkosti… Děti mohou přidat svoji fotku, nakreslit obrázek, vyrobit přáníčko… tak, aby byl kontakt mezi dětmi alespoň částečně osobní.

V USA a v Západní Evropě je tradice vánočních krabic už zavedená, v České republice se teprve rozbíhá – i když první stovka krabic už je na místě určení. Pokud se chcete přidat i vy, prosím, ozvěte se. Krabice je třeba dopravit do Havránka do 15/12/11. Za děti ze Šluknovska předem děkujeme.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.