Putovní výstava mateřských center zahájena

Krajské koordinátorky Sítě MC Jiřina Chlebovská a Jindra Pačesová to celé organizovalyV předvečer státního svátku, přesněji v úterý 27/10/09 v 15 hodin, se mělnické muzeum zaplnilo k prasknutí dětmi, rodiči i dalšími váženými hosty. Pozvání přijali také radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Středočeského kraje PaedDr. Milan Němec, starosta Mělníka Mgr. Miroslav Neumann, krajská zastupitelka Dagmar Nohýnková i prezidentka Sítě mateřských center Mgr. Rut Kolínská.

Dále v článku najdete odkaz na fotogalerii.

Výstavu a vastoupení viděli také krajští zastupitelé Dagmar Nohýnková a Milan NěmecVšichni příchozí dostali hned při vstupu do ruky list s otázkami – odpovědi na ně se skrývaly na výstavních panelech, které představují činnost mateřských center jako takových, a zvláště pak tří center z regionu: RC Kašpárek Mělník, Havránek Veltrusy a Neználek Kralupy. Vyplněné listy poté návštěvníci vyměnili za výherní kupony a vydali se muzeem vzhůru. Ztratit se nemohli, neboť všude je kromě hostesek z mělnické zdravotnické školy provázely různě provedené otisky rukou jakožto leitmotiv výstavy a symbol mateřských center (pakliže to ještě nevíte, „ruka, která hýbe kolébkou, hýbe celým světem“).

Ukázkovou hodinu angličtiny přijeli předvést čtyři žáčci s učitelkou Hankou HrubouČekala je výtvarná dílna, krátké slovo Milana Němce a Rut Kolínské, vystoupení dětí z MŠ Zvoneček a ukázka angličtiny z RC Havránek. Naši malí angličtináři se snažili, a přestože pro nedostatek času nemohli ukázat všechno, co dokážou, sklidili spolu se svou lektorkou Hankou ovace. Ještě před Vodnickou pohádkou divadélka Romaneto se losoval výherce kuponu. Obrovské zklamání všech dětí, když cenu – obří krabici s dobrotami – vyhrál letos 10letý Kašpárek, vystřídala velká radost. Kašpárek totiž dlouho nevydržel smutné pohledy a se všemi dětmi se o svou výhru rozdělil. V kavárně muzea ještě čekal bohatý raut, o to lákavější, že ho připravily organizátorky ve vlastních kuchyních.

Bezbariérová výstava, podpořená z fondu hejtmana kraje, vytrvá v průchodu mělnického muzea do 20. listopadu, než se vydá na pouť celým Středočeským krajem. Přijďte se na ni také podívat a možná vás napadne to, co mě: Je báječné, že v dnešní době, která se nazývá krizí, na nás stále někde čekají lidé, kteří zdarma a v neprofesionálních podmínkách připravují naprosto profesionální služby pro rodiny. Pokud souhlasíte, můžete nám také poslat svůj otisk ruky.

Slíbené fotografie najdete na samostatné stránce.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.