Na karnevalu se děti nebály ani čertů

Na maškarní dorazil i jeden indiánO Veltruském masopustu v sobotu 21/2/09 bylo v celém městě – a hlavně u fotbalového hřiště – živo, ačkoliv se počasí tvářilo ráno víc než dost nevlídně. Některé naše děti musely masopust prožívat na dálku z postýlek, a proto jsme ani my, jejich hlídači, nemohli veltruským dospělým maškarám letos osobně předat nadílku v podobě koblih. O to víc jich zbylo na odpolední dětský maškarní bál, který jsme v Havránkovi uspořádali už potřetí.

Dále v článku najdete odkaz na fotografie.

Robátka, která neudolal ani dopolední pochod městem či soutěžení, dorazila v maskách do Havránka v dobré náladě. Uvítali je tři členové Divadla z půdy pod vedením Františka Pešána. Málokdo ví, že divadlo málem nedorazilo. Necelý týden před karnevalem si totiž divadelní vůz se všemi rekvizitami a aparaturou kdosi neznámý nenávratně vypůjčil. Divadelníci ale – jak známo – dokážou improvizovat,a tak jsme vůbec nepoznali, že nádherné masky čertů nebo Harry Šoumen nebo dřevěné soutěžní rekvizity byly „v akci“ poprvé.

Děti a organizátory hřál pohyb, případně mládí, příchozí rodiče dostali od Evy do rukou hrnky s čajem nebo kávou. A tak se někteří statečně odstrojili v šatně, kterou po celou dobu obsluhovali a střežili manželé Málkovi starší. Ája Stehlíková už odrostla dětským karnevalům, a tak se ujala prodeje vstupenek a také rozdávání drobných předmětů pro soutěžící děti. Na cestu dostali všichni sladkosti, které jsme získali od Federace potravinových bank. Díky také patří všem, kdo pomohli s přípravou, jmenovitě Kubovi a Honzovi.

Ostatně se podívejte sami, jak to v sále bývalého kina v sobotu odpoledne vypadalo. Později přibudou ještě další fotografie a také video.

AKTUALIZACE 24/2/09 ve 20:00: přibylo slíbené video:

1 komentář k příspěvku “Na karnevalu se děti nebály ani čertů”

  1. Bára říká:

    Musím uznat, že fotky jsou fakt pěkný, ty naše asi radši ani nepošleme :o) Jinak akcička byla super, Vendulka si to užila. Díky!

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.