Kdo propásl italské povídání…

David Šťáva… přišel opravdu o hodně. Na našeho spolupracovníka Ing. Davida Šťávu, který do Veltrus vážil cestu na cestovatelské povídání už potřetí, se můžete spolehnout. Poprvé vyprávěl o Spojených arabských emirátech, kde strávil pracovně mnoho času, podruhé nás zavedl do Ruska, další ze svých pracovních štací. Napotřetí vybral k vyprávění Itálii, kam zalétá pracovně i soukromě, a my jsme si tak vychutnali krásy Toskánska slovem i obrazem.

posluchačů se tentokrát sešlo nezvykle máloFlorencie, Pisa a další menší či větší městečka, která hrála velkou roli (nejen) v období renesance, se dodnes chlubí skvostnými památkami. My jsme se ale dověděli i něco zajímavého o italské duši, italských řidičích, hlídačích, hoteliérech…. a mohli porovnávat s vlastními zážitky. Představu Toskánska umocnily i dobroty jako toskánské čokoládové bonbony, florentský rýžový koláč, tiramisu, sušené fíky… to celé za cenu 30 Kč/rodina.

Povídání pro Veltruské, na které David překonal 300km cestu ve vlastním volném čase, nebylo právě hojně navštíveno. Překvapilo nás to, neboť jeho předchozí promítání vždy přitáhla dost zájemců a zaujala. Snad jsme se trefili do nešťastného termínu. Budeme rádi, když nám napíšete (e-mailem nebo jako komentář k článku), jestli vás cestovatelská témata v Havránku zajímají, nebo ne.

Dosud jsme pořádali tato cestovatelská setkání:
Spojené arabské emiráty – David Šťáva
Kazachstán – Kateřina Janouchová
Finsko – Petra Kadeřábková
Rusko – David Šťáva
Anglické parky – Jan Kadeřábek
Itálie (Toskánsko) – David Šťáva

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.