Havránek v době zrajících třešní

z grantu T-Mobile jsme na hřiště získali 90 tisíc korunOd konce května, kdy jsme zamkli na několik západů Havránka, to vypadá, jako by se tu kromě občasného zalévání kytek nic nedělo. Tenhle velmi rozšířený názor musím rozhodně popřít 🙂 a jako důkazy použijeme fotky a videa.

Tou zřejmě nejdůležitější novinkou je úspěch naší grantové žádosti. V polovině června nám naše stálá příznivkyně Simona oznámila, že náš projekt Barvy pro Tajuplný ostrov byl schválen, a to v plné výši! Znamená to, že Nadace VIA a společnost T-Mobile přesunuly na náš účet částku 90 000 Kč, určenou na úpravu a výmalbu zdí zahrady – dětského hřiště. Slavnostní předání šeku proběhlo 26/6/08 v sídle společnosti T-Mobile v Praze.

Z předchozího plyne, že na celý projekt hřiště se nám podařilo z různých zdrojů sesbírat již zhruba 555 000 Kč. Rok od vzniku myšlenky. Považujeme to za skvělý úspěch a všem, kdo se na něm podíleli, ať už pomocí, penězi, účastí na akci, nápadem, kresbou, odpovědí v anketě… děkujeme! Hřiště tedy podle plánu vznikne do konce roku 2008. Ve spolupráci s městem tak nyní připravujeme podklady, aby se se budováním mohlo začít co nejdříve. Úpravu celého prostranství hřiště navrhnul veltruský rodák Ing. arch. Patrik Hoffman (mimo jiné spoluautor České poštovny na Sněžce). Těšte se s námi.

Léto patří kolům
Ještě než začal červen, jsme symbolicky podpořili propagaci cykloturistiky nazvanou Týden na kole, organizovanou Nadací Partnerství. V rámci cesty po cyklostezce Greenways č. 2 z Drážďan přes Prahu do Vídně totiž v pátek 30/5/08 projela i naším regionem. Zástupci RC Havránek na zhruba 30členný peloton počkali u přívozu z Lužce nad Vltavou do Bukole a doprovodili jej do Veltrus.

jeden z článků v časopise CykloturistikaO pár dnů později, přesněji 7. června jsme opět šlápli do pedálů směrem k Mělníku. Fotografie a tradiční video z této akce, ale i informace o dalščích cykloaktivitách, kterých se zástupci Havránka tak či onak zúčastnili, najdete v předchozím článku. Mimo video z tohoto výletu ještě propagovali Havránka v časopise Cykloturistika, a to hned dvěma články.

cykloprohlídka areálu veltruského zámkuV prvních letních dnech jsme se pak zúčastnili slavnostního zahájení cyklopohlídek zámeckého areálu Veltrusy. Toho se osobně zúčastnil hejtman Středočeského kraje Petr Bendl se dvěma kolegy z krajského úřadu. V pelotonu se pohyboval také Josef Zimovčák, osminásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole, který tak vše viděl z nadhledu. Podrobnosti a fotografie najdete v článku na Dolním Povltaví.

V sobotu 12/7/08 jsme pak vyrazili na další cyklovýlet na Říp. I přes nepříznivé předpovědi jsme nezmokli a výlet si užili. Informace, fotografie a video se opět brzy objeví na webu.

Stihli jsme přivítat i nové občánky
Vítání občánků Ještě dva dny před cyklovýletem se ve Veltrusích konalo vítání občánků, na které jsme se opět úspěšně vetřeli 🙂 s dárkovou taškou a pozváním do Havránka. Mnoho nezbývalo, aby si Jana jakožto novopečená maminka a zároveň Havránkářka sama netřásla rukou s přáním pevného zdraví. Takhle „jen“ vyrobila většinu aplikací na látkovém tašky. Miminek bylo pozváno kolem 15, dorazilo jich o něco méně, ale zato se chovala vzorně a vyslechla si vystoupení školních dětí – zpěváčků, recitátorů a flétnistů.

Nejen tyto informace jste mohli zahlédnout také v Havránkově listu, který se stává tradiční přílohou Veltruských listů. V barevné podobě si jej můžete stáhnout i přímo z našeho webu.

3 komentářů k příspěvku “Havránek v době zrajících třešní”

  1. Havránek » Archív » Jak bude vypadat zahrada za Havránkem? říká:

    […] T-Mobile získaného prostřednictvím Nadace VIA – jde o částku 90 tisíc korun (o grantu jsme psali). Dalších 50 tisíc nám darovala společnost Středočeská plynárenská. Na hřiště […]

  2. Havránek » Archív » Když děti smějí malovat na zeď říká:

    […] výchovy Gabriely Váchové zúčastní projektu Barvy pro Tajuplný ostrov, na který Havránek získal prostředky z Fondu T-Mobile pro zaměstnance. Jeho cílem je výtvarně vyzdobit vstupní prostor dětského […]

  3. Pomáháme získat peníze na rozvoj regionu at Dolní Povltaví říká:

    […] také oprava štítu a jeho výzdoba – náklady na tuto akci nazvanou Barvy pro Tajuplný ostrov pokryl z větší části grant společnosti T-Mobile získaný prostřednictvím Nadace VIA – celkem šlo o 90 tisíc korun. […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.