Co nového na dětském hřišti?

titulní strana Havránkových omalovánekAsi nečekáte, že budu psát o romantických zákoutích s plevelem a jinovatkou, které dokazují, že zima zatím nedovolila žádné další terénní akce na dvoře Havránku. Ale informaci o našem projektu a o sbírce už v okolí blízkém i vzdáleném dostal kdekdo a prodala se velká kupa výrobků z našich dílen – hrnků, tašek, knih, vánočních dekorací, autorských omalovánek a dalších drobností. Na sbírkovém kontě č. 35-9324990267/0100 se hlavně díky nim sešlo už více než 13 000 Kč. Děkujeme všem, kdo se rozhodli „přihodit“, i těm, kteří se o tom právě rozhodují. Na sobotu 19/4/08 od 9:00 chystáme vyklízecí brigádu na zahradě. Přijďte, kdo můžete, pomůžete dobré věci!


E-nákup omalovánek
Na naše stránky přibudela brzy další, tentokrát internetová „benefiční“ možnost. Pokud se vám líbí omalovánky Zvířátka na hřišti, ilustrované Lenkou Štastnou a doplněné „veltruskou“ rýmovačkou, můžete si je jako pdf dokument (1,3 MB) z našich stránek stáhnout (stačí kliknout na předchozí odkaz levým tlačítkem myši a zvolit volbu Uložit cíl odkazu jako) a přispět za to libovolnou částkou na výše uvedené konto. Omalovánky vám předvedou, jak ježci dokážou dovádět na klouzačce a že v Palackého ulici lze narazit na opici (míněno zvíře, nikoli stav po požití alkoholu). Samozřejmě si omalovánky můžete v papírové podobě koupit přímo v Havránkovi.

Granty, granty… ne práce pro diletanty
Jak jsme opakovaně psali, nevzdáváme se grantových možností a považujeme je za nutný základ financování hřiště. Zatímco před pěti – sedmi lety bylo založení dětského hřiště mnohde novátorským činem a mateřská centra je úspěšně budovala, dnes už je toto téma zřejmě příliš obyčejné a nepoutá tolik pozornosti. Malých dětí ale přibývá a hřiště jsou potřeba stále! Moc nás ale potěšilo, že na současný koutek u hřiště nově vede kus pěkného chodníku! V současné době máme podanou žádost jménem města Veltrusy na Krajském úřadě Středočeského kraje – jestli to vyšlo, zjistíme na sto procent v polovině dubna. Připravujeme další dvě žádosti nadacím a kupíme další desítky stránek příloh.

Podpora ze strany firem – RWE první vlaštovkou
Oslovili jsme desítky firem, které působí v regionu s žádostí o podporu libovolnou částkou nebo věným příspěvkem, prací. Jmenujme společnosti Česká rafinérská, Synthos, MERO, Nowaco, Montako, RWE, Veolia, Tesco. S některými z nich o spolupráci jednáme dál. Naše nabídka se zalíbila společnosti RWE Transgas, která přislíbila uvolnit 50 000 Kč!

Až se jaro zeptá
Co jsme pro hřiště udělali v zimě, uslyší také, že jsme se sešli s veltruským rodákem, architektem Patrikem Hoffmanem, který slíbil se na projektu hřiště podílet. Uslyší také, že jsme připravovali velikonoční prodej a vymýšleli další benefiční akci – je úplně z jiného soudku než předchozí. Jde o Malý festival pro hřiště, který se koná v sobotu 26/4/08 od 18:00 do 22:00 v sále Kulturního domu. Plakátkem vás pozveme už velmi brzy.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.