Cyklovýlet podél Vltavy tam a zase zpátky

takhle to na našich cyklovýletech frčíHavránek už oprášil své kolo a těší se na první letošní cyklovýlet, který se uskuteční v sobotu 19/5/07 tradičně v 10:00 od brány zámeckého areálu Veltrusy.

Trasa je volena tak, abychom ji projeli i s dětmi v cyklosedačkách a vozících a zvládnou ji samozřejmě i děti samotné. Nečeká nás žádný velký kopec, ale zhruba 27 kilometrů jízdy převážně po asfaltu (zcela minimálně po klidných silnicích, vesměs půjde o cyklostezky, kde potkáme nanejvýš pěší a kolečkové bruslaře). Pouze dva úseky v délce několika stovek metrů budou vyžadovat více pozornosti, neboť jde o užší místa podél Vltavy.


loď projíždí zdymadlem Dolany - DolánkyČást trasy je některým z účastníků minulých cyklovýletů již známá, neboť pojedeme z Veltrus přes Kralupy k přívozu mezi Máslovicemi a Libčicemi, kam jsme jeli loni. Co by to bylo za výlet, kdybychom neměli možnost udělat si během něj zastávky. Kolem turistického centra ve Chvatěrubech však tentokrát projedeme, nicméně dle domluvy účastníků můžeme první zastávku udělat v zahradní restauraci v Dolánkách zhruba na desátém kilometru jízdy. Budeme-li mít štěstí, budeme pozorovat průjezd lodě zdejším zdymadlem.

budova u máslovického přívozuO kousek dále nás už čeká další zastávka, a to u přívozu Máslovice – Libčice, kde je několik stolků i prodej drobného občerstvení. Tentokrát zde neuhneme do kopce směr Máslovice, ale nalodíme se a přeplavíme na druhou stranu řeky k Libčicům. Opět sedneme do sedel a po luxusní asfaltové stezce se vydáme po proudu řeky. Projedeme Dolánky a za chvíli jsme v Kralupech.

provaziště se líbí nejen dětemProkličkujeme městem a na jeho okraji nás (spíše ale děti) čeká další zastávka. Úžasné provaziště – viz fotografie. Až se nám podaří děti (a možná i některé dospělé) zlákat, aby znovu usedly do sedel, sedaček a vozíků, bude nás čekat posledních zhruba pět kilometrů. Nedojedeme je ale v kuse, protože v Nelahozevsi je hned vedle cyklotrasy nově otevřený areál Marina Vltava – přístaviště, ubytování a zejména občerstvení.

Odsud už je to jen kousek zpátky do Veltrus, když k bráně přijedeme okolo zdejšího zámku (tedy pokud někdo neuvízne ve zdejší – taktéž nedávno otevřené) restauraci Terasa.

restaurace v areálu Marina VltavaTak co? Přidáte se k nám?

Pokud s námi chcete jet, pošlete nám, prosím, e-mail (nezapomeňte opravit adresu mailu – tedy nahradit slova v závorkách i se závorkami skutečnými symboly zavináče a tečky. Jde o ochranu proti spamu). Do mailu nám prosím napište své jméno, počet dětí s jejich věkem a způsob, jakým děti pojedou (sedačka, vozík, vlastní kolo, kolo na tyči). Před akcí vám pak mailem pošleme podrobnosti. A nezapomeňte si helmy (musíme jít dětem příkladem).

3 komentářů k příspěvku “Cyklovýlet podél Vltavy tam a zase zpátky”

  1. Havránek » Archív » Cyklovýlety baví nejen Havránky říká:

    […] na cestu podél Vltavy tam a zase zpátky (aneb přes Kralupy k Máslovickému přívozu, přes řeku a pak po druhém břehu zpět – […]

  2. Havránek » Archív » Havránkova cyklosezóna 2008 říká:

    […] 10/5/08 – Okružní cesta podél Vltavy – podél řeky k libčickému přívozu a pak po druhém břehu až k nelahozeveskému přístavišti – viz vloni […]

  3. Havránek » Archív » Parádní jízda po vltavských březích říká:

    […] kvůli povětrnostní mizérii nedostali, ale o rok dříve ano, jak se můžete přesvědčit ve starším článku. Celá trasa měří asi 27 km, je rovinatá a celkem nenáročná, méně zdatné děti na […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.