Jak ve Veltrusích řádily maškary

Maškarní ples začínáDlouho připravovaný karneval máme za sebou. Unavení, ale spokojení vypadali stejně návštěvníci i organizátoři – a my věříme, že je to dojem správný. Vždyť akci usilovně připravovalo několik lidí asi 14 dní a podařilo se nám na ni formou sponzorských darů zajistit občerstvení v hodnotě zhruba deset tisíc korun! Celkem jsme napočítali něco přes sto návštěvníků.

Odkaz na fotogalerii najdete na konci článku.


Jedna z přípravných událostí před karnevalem se uskutečnila během středečních dílen dne 14/2/07, a jak je vidět na prvních třech fotkách ve fotogalerii, hodně se zapojily i děti. Ty za pomoci maminek vyrobily část výzdoby do sálu, některé si dokončovaly masky, vyrobily nebo ozdobily klobouk. Muchomůrka pro své dítě – myšku (nic není nemožné) upravila kočárek do tvaru ementálu a slavila s ním velké úspěchy. Takřka vpředvečer přinesla ještě na zapůjčení pytel masek pro nerozhodnuté.

DJ Lukáš Beruška KohoutV sobotu 17/2/07 nakukovali návštěvníci do sálu už při dopoledních přípravách a první hosté dorazili už před půl třetí. Do půl čtvrté (začínalo se ve tři) se pak dveře kulturního domu netrhly. Karneval je nejspíš první z našich velkých akcí, která se může směle označovat jako „veltruská“ – většina návštěvníků dorazila právě z Veltrus. Jistě tomu pomohly plakátky ve škole (děkujeme Janě Majerčákové) a hlášení školního i městského rozhlasu. Děti se vůbec nebály a pouštěly se s elánem do tance a soutěží. Jak by ne, když písničky pro ně vybíral, aparatutu obsluhoval a atmosféru vytvářel Lukáš Beruška Kohout. Hodně masek vydrželo tančit až do šesti večer, tj. do úplného padnutí. Pak se zase vzchopily, lékařská pomoc nebyla nutná. Snad nám rodiče poděkují, že si mohli v neděli trochu přispat :-). Karkulka se, doufáme, vrátí pro zapomenutý košíček.

dobroty od sponzorůProdej vstupenek a vydávání drobností za účast v soutěžích vydávaly dětem naše nejmladší pomocnice – Veronika a Adrejka Stehlíkovy. Naproti v šatně se po celou dobu činila paní Dudová, u občerstvení pak manželé Málkovi starší. S přípravami, úklidem a hlídáním malé berušky vydatně pomohla Nikola s Honzou, chlebíčky už od dopoledne donesly a mazaly Kačka (beruška) s Janou (muchomůrka) a babi Kadeřábková. Péťa se odpoledne změnila v Zoro mstitele a vydávala každému dětskému návštěvníkovi občerstvení od firmy Country Life. O ostatní suroviny na zub se postaraly firmy Unilever a Bolton Czechia – dovozce produktů Rio Mare, salámové mísy děti dostaly z řeznictví od Kohouta, pečivo z večerky od Purnochů a zeleninu z obchodu paní Jíchové. Právě o dobroty včetně jejich dopravy až do Havránka se postaral Honza (bača), ve Veltrusích pak Eva (čarodějka). Všem moc děkuje za vydatnou pomoc celý Havránek a s ním pisatelka tohoto článku – Ovečka.

Dary dodali firmy a podnikatelé:

Country Life

Rio Mare

Unilever

řeznictví Kohout
večerka Purnochovi
zelenina – paní Jíchová

Fotky z akce najdete na speciální stránce, možná ještě později přidáme fotky od dalších návštěvníků, neboť fotoaparátů bylo na karnevalu v akci dost. Pokud by někdo měl zájem o fotografii ve větším rozlišení, stačí dát vědět.

6 komentářů k příspěvku “Jak ve Veltrusích řádily maškary”

  1. adéla říká:

    Teda podle fotek jste si to museli všichni báječně užívat! Škoda že jsme se neúčastnili, ale ještě nejsem fit na to, abych mohla do dětského kolektivu. Snad na nějaké příští akci……
    Adéla Mitchi 🙂

  2. Péťa říká:

    Senzační akce, nádherné masky, výborná atmosféra, lahodné občerstvení, povedené fotografie, parádní článek.
    Díky Havránku za pěkné odpoledne 🙂

  3. Katka říká:

    a my tobě, Zoro, děkujeme za pomoc!

  4. Petra Podhorská říká:

    Tímto bychom moc chtěli poděkovat Havránku za skvělý karneval. Výborná hudba, soutěže a výborné občerstvení. Pro naší Lucku nejlepší dárek pastelky a omalovánky ta s nima i spala.

    Mimochodem my svůj košíček máme takže si ho tam zapoměla asi druhá karkulka Anička.

  5. markéta říká:

    Košíček není dokonce ani panímámy Marjánky, dovezla do i s husou domů. Bylo to moc fajn. Zdraví Markéta

  6. Havránek » Archív » Přijďte na masopustní karneval! říká:

    […] 2007 2008 2009 […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.