Výtvarné hemžení ve fotografii

pomalovaný hrnečekTýden od 20. do 26/11/06 se stal nečekaně snad nejnabitějším v historii Havránka. V úterý se, jak víte a viděli jste, pletlo, ve čtvrtek ubrouskovalo a v sobotu malovalo na hrnky.

Découpage neboli ubrouskovou techniku zaštiťovala Ivanka Kudry. Ze statku v Tursku dorazila na čas, ne tak ovšem já, zaskočená nebývale komplikovaným pohybem stavebních pracovníků na naší zahradě. Kažkopádně dílna začala včas a Ivču po chvíli stepování na listopadově vlídné veltruské main road vysvobodila Kačka. Šla jsem svou vinu smýt hlídáním dětí do herny (ba ne, šla jsem tam ráda :-))) a holky zatím tvořily.


ubrouskováníubrouskováníPaní Lísková ozdobila bílý květináč květinovým vzorem, Adámek si odnesl úplně proměněné dřevěné auto, což podle slov maminky Lenky dostatečně neocenil. Eva dokonale naubrouskovala krásnou dřevěnou skříňku – a všichni pochopili, že obrátit motiv stromu vzhůru nohama byl umělecký záměr. Přesto Eva ještě později a moc pěkně naubrouskovala další skříňku. Krom toho podzimně vyladila i dno ošatky, výrobku to letošního léta. Ubrousků má dost, letos v listopadu se do nich zamilovala. Další dvě tvůrkyně se zároveň staly dárkyněmi: Adéla už dřevěný metr pro vlastní a sestřino dítě má, a tak další měřidlo věnovala Havránkovi. No a Jana už dřív darovanou mikrovlnku ještě dekorovala postavičkami. Co udělala Kačka, mi ušlo, neb její Johanka ji vytěžovala celkem dost, že by ten krásný květináč za oknem Havránka…?

ubrouskováníubrouskováníubrouskováníubrouskování

 

 

 

 

 

 
hrníčkováníhrníčkováníNa hrnečky přišli i nováčci – a hrnky jim šly jedna báseň. Konečně jsme spatřili tatínka s velmi rozvinutou jemnou motorikou, prý vytrénovanou léty lepení modelů. Záhy se stal rovněž kořistí novinářky Petry Špitálské z Mělnického deníku (dobře mu tak :-))).

Matky se ale zahanbit nedaly. Původně se sice nad haldou hrnků a misek, které jsme dovezli z IKEA, pochybovačně pousmívaly, ovšem na konci té neozdobené keramiky moc nezbylo. Mně nejvíc učarovaly Kaččiny domečky a jsem odhodlaná ten nápad nenápadně ukrást. Nejmenovaná méně výtvarně zdatná osoba vsadila na nápisy a tečky – a udělala dobře.

hrníčkováníhrníčkováníAdéle se bohužel namalované motivy v myčce částečně smyly, a tak doporučujeme opatrně (160 stupňů) , ale déle (aspoň 40 min.) „péct“. Můj muž tvrdí (ale nedodržuje), že hrnky na čaj se jen vyplachují horkou vodou, aby získaly patinu… čili i to je řešení – pro lenochy.

Šlus.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.