Přihlaste se včas na adventní dílny!

ubrousky na decoupagePo velkém ohlasu letních pletení z pedigu přichystal Havránek na předvánoční období sérii adventních dílen. Stále víc lidí se snaží přistupovat k oslavám Vánoc trochu jinak – vlastně vrátit se k tradicím – a přichystat svým blízkým aspoň některé dárky vlastnoručně. Že to jde, a někdy to zvládnou i děti, si můžete v Havránkovi vyzkoušet. Celkem plánujeme pět dílen od 13/11/06 do 5/12/06 – přečtěte si celý článek a dozvíte se podrobnosti.


Jaké dílny nás tedy čekají?

21. 11. (úterý) 10:00 – 15:00 – Pletení z pedigu III. – i pro začátečníky: Magráta
S Magrátou jsme dvakrát pletli v létě v Dušníkách a do třetice všeho dobrého si zapleteme v Havránkovi. Můžete tvořit ošatky, košíčky, dózy, dekorační ryby nebo želvy a tentokrát nabídneme i návody na několik pedigových vánočních ozdob. Veškerý materiál bude na místě, na pletení můžete použít i „naubrouskované“ dno z předchozí dílny.
Cena 150 Kč + materiál.

23. 11. (čtvrtek) 9:30 – ? – pozor – náhradní termín za pondělí 13. 11. !!!
Découpage aneb Ubrousková technika: Ivana Kudry
Známá technika, při které se přenáší dekorace z doneseného papírového ubrousku na zvolený předmět. Účastníci si tedy donesou věc, kterou chtějí ozdobit (např. květináče, tácky, rámečky, papírové nebo dřevěné krabice, svíčky – tlusté válce, pozor musejí být bílé nebo béžové – šanony, klidně i židle, dno na ubrouskovník apod.) a ubrousek, který se jim líbí (prodávají se i jednotlivě po 5 korunách ve výtvarnických potřebách). Několik ubrousků bude také k dispozici na místě.
Cena za spotřebovaný materiál.

25. 11. (sobota) 9:30 – 11:30 – Malování na hrníčky: Eva Málková
Dílna vhodná i pro děti, které chtějí udělat pod stromečkem někomu radost vlastnoručně omalovaným hrníčkem. S libovolným vzorem, přímo malovaným nebo i šablonovaným. K dispozici budou bílé hrnky z IKEA (9 Kč/kus), můžete si ale i přinést vlastní jednobarevné nádobí.
Cena: podle spotřebovaného materiálu (hrnečků a barev).

věnec2. 12. (sobota) 9:30 – 11:30 – Vázání věnců: Helena Prošková
K adventu patří nazdobený věnec, který se vám moc líbí, jen si možná netroufáte na výrobu sami. Před dílnou podnikneme výpravu na chvojí a další materiál, kaštany, šišky…, můžete se donést cokoli, co se dá na věnec použít.
Cena: za spotřebovaný materiál.

5. 12. (úterý) 10:00 – 15:00 – Háčkování z příze: Monika Seidlová
Líbí se vám kloboučky, hučky, šálky a další barevné doplňky? Přijďte si je zhotovit podle rad
Moniky Seidlové, která je v nich mistrem. V jejím obchůdku pro děti najdete i jiné nápady, proto se vyplatí na dílnu přijít.
Cena za spotřebovaný materiál (klubíčko stojí asi 70 Kč).

V případě zájmu můžeme ještě nabídnout dílnu na zhotovování vánočních svícnů 16/12/06

Dílny se uskuteční jen v případě, že se na každou přihlásí alespoň pět zájemců, proto neváhejte a dejte nám vědět o své účasti na Katčin e-mail anebo mobil 603 969 787. Do mailu nebo SMS zprávy napište své jméno a kontakt, na kterém vás zastihneme (mail, telefon). Ozvěte se nejpozději týden před konáním dílny, abyste si mohli být jisti, že bude pro vás dost materiálu. Moc se na společné tvoření těšíme!

9 komentářů k příspěvku “Přihlaste se včas na adventní dílny!”

  1. Lenka říká:

    Ahoj, ráda bych se zúčastnila některé dílny, ale nepíšete, zda je možné přijet s dětmi. Mám tříletého a devatenáctiměsíční, takže celkem hukot. A babičky jsou daleko. Díky za odpověď.
    Lenka

  2. Katka říká:

    Ahoj Lenko. děti tam bude mít leckdo. Nemůžeme přímo zajistit hlídání, ale máme dobré zkušenosti: když je dětí víc, snáz se zabaví. Navíc u některých činností (třeba ubrouskování) jsou prostoje, takže se jim můžeš částečně věnovat. Otevřená bude samozřejmě herna, při dobrém počasí i dvorek s pískovištěm, houpačkou, skluzavkou. Těším se na vás, Katka

  3. Ivana říká:

    Také bych se ráda něco přiučilo, líbily by se mi ozdoby z pedigu, ale jsem už pracující žena….Nechystáte večerní, nebo víkendové kurzy? Díky, Ivana

  4. eva málková říká:

    Ivano, některé akce jsou i o víkendu, třeba zrovna malování na hrníčky. Máte-li chuť, přijďte si namalovat hrnek nebo jakýkoliv porcelán budete chtít. A taky vazba adventních věnců bude o víkendu. Ale pokusíme se některé další pletení z pedigu přesunout na víkend. Eva

  5. Petra Podhorská říká:

    Krásný večer,
    velice ráda bych se přihlásila a dokonce i přemluvila muže na malování hrnečků jestli není už pozdě.
    A nebude vadit když vezmeme 20 měsíční holčičku?
    Děkuji Petra

  6. eva málková říká:

    Petro, klidně přijďte, máte-li svojí keramiku vhodnou k dekorování, tak si ji vemte. Holčička zcela jistě zapadne do kolektivu ostatních holčiček a chlapečků. Eva

  7. adéla říká:

    ahojky holky.
    Hrnečkování se mi fakt líbilo. Jen pokud jste ještě nevypalovaly….. já to dala na 160°C a na hodinu, ale asi jsem to tam měla fakt nechat těch 90 minut. V myčce se mi rybičková miska trochu smyla.
    Evo, holky,
    nechtěly byste udělat ještě jedno předvánoční hrnečkování? :-))))

    tak v sobotu na věncích na viděnou
    Adéla

  8. eva málková říká:

    Adélo, pekla jsem to asi 25 min, ale teplotu v tý mojí plynový troubě vážně netrefím. A hrnky se v myčce nesmyly. Ani misky. Ale jestli ti na malbě hodně záleží, umývej to raději ručně. Ostatně výrobci to doporučují. Zítra dopoledne při výtvarce budeme zas malovat hrnky. Tak přijďte i s Vojtíkem. eva

  9. adéla říká:

    Domluvím se s Jardou jestli nebude muset do Prahy a když tak bych přijela ( nebo možná v celé sestavě ). Ale nemám žádné hrnky….. jsou ještě nějaké? Tak zítra možná, ahoj

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.