Jak se daří v mateřských centrech

logo Sítě mateřských centerV sobotu 21/10/06 jsme se na pozvání Sítě mateřských center, jejímž jsme členem, zúčastnili regionálního setkání mateřských center ze Středočeského kraje. Odehrálo se v Milovicích, v objektu bývalého důstojnického klubu s pěkným výhledem na hřiště a lesnatou (!) část města, ve dnešní místnosti místního MC. Už věkový průměr obyvatel Milovic (29 let) napovídá, že o služby pro děti tu bude velký zájem.


V Milovicích se hodně diskutovaloOd pořadatelů i návštěvníků z deseti dalších center jsme se mohli dovědět spoustu tipů, rad a zkušeností (Havránek byl druhý nejmladší zúčastněný). Možná to není pěkné, ale ulevilo se nám, že s podobnými potížemi, jaké máme, se potýkají i ostatní.

Hlavním tématem mělo být získávání peněz, ovšem v permanentní diskusi přišly na přetřes i mnohé další záležitosti. Přišly i nabídky ke konkrétní spolupráci – pořádání společných akcí (MC Kostička Český Brod, MC Rakovník, už delší dobu jsme v kontaktu s MC Čelákovice a MC Kašpárek Mělník). Při regionálním setkání vládla atmosféra vlastní mateřským centrům – přátelská, pozitivní, neformální, někdy „babsky“ upovídaná, ale většinou prakticky zaměřená.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.