Ty, co se (si) zapletly s Havránkem

vzorek od Magráty
Markéta pletla rybu
Druhé pletení z pedigu konané v Dušníkách nad Vltavou bylo tentokrát výlučně dámská záležitost. Drze nepočítám Vojtíka a Adámka, protože jsem si jistá, že mi při svých doposud nedostatečných verbálních schopnostech nebudou odporovat. Navíc oba (hlavně Vojta) část pletení k radosti maminek prospali.


ve stínu stromů
Klárka na pískovišti
Z Magráty oproti plánu nedorazila nestíhající Lucie, nýbrž Blanka, v košíkaření stejně zběhlá, což bereme jako oživení programu. Nepřekvapí, že i ona se zpočátku nechala zmást nedostatečným značením uzavírky veltruského mostu a v Mlčechvostech chvíli smutně dumala, jak by s pickupem přeplavala Vltavu. Za pár minut už ale spatřila notně ohlodané zdi naší zahrady a podle cedule i množství vozů, překvapujícího v naší dvacetihlavé vísce, nás hravě našla.

sedící magráťačka Blanka
Na plátěné koše nacpané různobarevným pedigem bych se málem vrhla, kdyby mě milé povinnosti hostitelky neodvolaly do kuchyně. Přesněji mě a Péťu, která tentokrát místo pletení připravovala občerstvení , přenášela co kam bylo třeba a fotila robátka (i její fotky tu brzy budou). U bazénku a vůbec u aktivit dětí už podruhé, a tentokrát za teplot kolem 35 stupňů, dohlížela naše babička Marie, vybavená pochopitelně mj. plnou přenosnou ledničkou. Smekám!

v plné práci
v plné práci 2
Kdo minule pletl něco mírně ulítlého, tentokrát vsadil na praktické nádoby – a naopak. Jen naše Káča byla praktická podruhé: po ubrouskovníku má krásnou dózičku, možná na pastelky. Paní Kasíková (nebo její dcera, obdivovatelka jejího díla?) už nepotřebuje další ošatku, a tak se pustila do střídmé ryby, kterou jen mírně a decentně oživila korálky a barevným proutkem: profesionálka se pozná! Markétě se (pro změnu barevný) kytovec taky moc povedl – ocas dopletla až doma, a byla dokonce chválena manželem!

Nikola se do práce vrhla s neuvěřitelnou zarputilostí a vedlo se jí skvěle. Další nové pletařky – Eva, Ivana, Lenka, Mitchi (Adéla), Karolína a Jitka – měly odvahu a nebály se hned napoprvé vplétat korálky, provázek anebo experimentovat s barvami. Smekám podruhé!

děti se chladily
...nebo si hrály
Jaký zážitek si odnesly děti, přesně nevím. Bazének, sprcha, domeček a klouzačka se netrhly a hlavně první dva body programu jim mámy ve vedru dost záviděly. Eda mě pak upozornil, že on a jeho nový kamarád Metůdek jsou špióni, abych si dala pozor! Metůdek ale zase tvrdil, že je Albert, tak nevím. Klárka neříkala nic. Patrně se najedla v pískovišti a nemohla zabrat – až při třetí vyjížďce s kočárem ji nevzbudil štěkot psů. Vojta převážně spal a Adámkovi se ohromně líbily kamínky na našem dvorku. Kohoutovic přikšírované spokojené mrně se nechalo slyšet: „Jejejejej!“ Maminka to interpretuje jako radostný zpěv. Naše ani ne dvouletá Johana svoje kladné hodnocení akce shrnula večer: „Miminka. Babička. Odjely. Pžijedou. Až vyspinkáš! Se.“

P.S. A ty makové taštičky! Mňam! Už nemám co smekat. Děkujeme všem!!!

ryba se mimořádně vyvedla
další ryba se dodělávala až doma
ubrouskovník

tužkovník
ubrouskovník
několik výrobků pohromadě

1 komentář k příspěvku “Ty, co se (si) zapletly s Havránkem”

  1. Ivana Kudry říká:

    Zdravím všechny pletařky. Klárka skutečně zřejmě pozřela takové množství písku, že po zbytek dne ostatní jídlo odmítala :-), a tento jí zjevně dodal neskutečné množství energie, protože ještě v deset večer odmítala spát :-). Každopádně se hned druhý den vrátila ke svému oblíbenému režimu – a sice v půl jedenácté zalehne a spí :-)))).
    Jinak se mi celý den moc líbil a ráda se zase zúčastním nějaké akce, i když to k Vám mám trošičku dál. Můj „námořnický“ tác se doma setkal s obdivem a já si na něm každý večer servíruju kafe s pocitem, že „tohle jsem vážně vyrobila jááááááááá“.
    Ivča

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.