Projekt Znovuzrození Havránka uspěl a získal grant

šekOd dubna, kdy jsme sepsali žádost o grant pro zaměstnance společnosti T-Mobile, uběhly pro nás nekonečné čtyři měsíce. Vsadili jsme na něj, protože se nám zdál přiměřený velikosti Havránka a navíc – na mnoho jiných podpor nemáme jako nedávno vzniklá organizace nárok. Grant byl určen nejrůznějším nestátním neziskovým organizacím, které doporučí některý ze zaměstnanců T-Mobilu (každý zaměstanec může doporučit jen jeden projekt). Bylo třeba projekt vymyslet, obhájit jeho potřebnost, podrobně popsat jeho průběh i náklady.


Výběr vhodných kandidátů organizovala Nadace VIA, jíž se také přihlásily tři stovky uchazečů. Nejen nám se po zjištění toho čísla protočily panenky. Pro tak velký zájem se rozhodl T-Mobile navýšit prostředky (z 1 na 3 milióny korun), a tím se ovšem trochu opozdilo vyhlášení výsledků. Počátkem srpna jsme se už ale oficiálně dozvěděli, že náš projekt Znovuzrození Havránka uspěl.

Poděkovat musíme kromě dárců a organizátorů především Simoně Dřízhalové z T-Mobilu, která náš projekt zaštítila, doporučila a sama (vlastně se svým pejskem – fenkou Honey) se bude na činnosti Havránka podílet. Krom toho nám ještě ve vypjatých chvílích tohoto horkého léta vlévala optimismus do žil, což je asi stejně důležité.

Žádali jsme peníze především na základní vybavení prostor a na pomůcky pro cvičení a výtvarné činnosti. Padesát tisíc (které vlastně na poslední chvíli doputují na Havránkův účet) se zdá být ohromnou částkou, ale kdo má alespoň jedno dítě, ví, kolik potřeby pro ně stojí. Některé kusy nábytku, jako police a kryty na topení, jsme navíc nemohli získat z druhé ruky – bylo potřeba je nechat vyrobit na míru. A ještě nás čeká věc zásadní: nedořešená kuchyňka.

Kdo má chuť něco pro děti a s dětmi podnikat, vyjde v začátcích i v podstatě bez peněz, ale tahle finanční pomoc nám v rozjezdu výrazně pomůže. Doufáme, že se ve znovuzrozeném Havránkovi budete cítit dobře a budete ho rádi navštěvovat. Protože o to nám jde. A je dobré vědět, že na to nejsme tak úplně sami.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.