Cyklovýlet do Máslovic

pojedeme cyklostezkou č. 2
Místo konání: start ve Veltrusech před bránou do zámeckého parku, návrat tamtéž.

Termín: sobota 26. srpna 2006, 10:00 hod.

A máme tu druhý Havránkův cyklovýlet pro rodiče s dětmi v cyklosedačkách nebo cyklovozících za kolem (ale i na vlastních kolech) po bezpečné a málo frekventované trase (z větší části po trase cykostezky Praha – Berlín označené v mapách a na trase číslem 2) nedaleko Vltavy. Nyní míříme do Máslovic.


Kdo s námi jel minule do Zelčína, bude jistě potěšen, že se vydáváme za jiným cílem. A to tak, že jedeme od zámku přesně opačným směrem. Tentokrát nás dokonce čeká jeden kopeček (ale opravdu jen jeden), který ale jistě všichni zvládneme. Sil bude jistě dost, protože naprostá většina trasy vede po rovině podél Vltavy. Do Máslovic ujedeme zhruba 14 km a tam si prohlédneme muzeum másla.

kliknutím zobrazíte trasu (mapy.cz)Odsud se pak buď pěšky (necelý kilometr z prudšího kopce lesem po máslovické stezce lemované různými výtvory ze dřeva), nebo na kole (zhruba 2 km z mírného kopečka – větší část lesem, leč po asfaltu) dostaneme zpátky k Vltavě, přesněji k přívozu na Libčice, kde se utáboříme, neboť zde čerstvě (od 14/8/06) funguje občerstvení. Kdyby se snad někomu místní nabídka nezdála (zatím jsme ji na vlastní zuby neokusili), je možné se posunout zpět směrem na Kralupy, kde je u Dolanského jezu hospůdka s příjemně vypadající zahrádkou (cyklisté jsou v ní vítáni).

Pak už se po cyklostezce vrátíme zpět do Veltrus a celkem tak ujedeme zhruba 32 km. Návrh trasy se vám zobrazí po kliknutí na obrázek mapy (vytvořeno na základě mapy serveru Mapy.cz)

Pokud s námi chcete jet, pošlete nám, prosím, e-mail (nezapomeňte opravit adresu mailu – tedy nahradit slova v závorkách i se závorkami skutečnými symboly zavináče a tečky. Jde o ochranu proti spamu). Do mailu nám prosím napište své jméno, počet dětí s jejich věkem a způsob, jakým děti pojedou (sedačka, vozík, vlastní kolo). Samozřejmě můžete připsat i další údaje. Před akcí vám pak mailem pošleme podrobnosti. A nezapomeňte si helmy (musíme jít dětem příkladem).

Těšíme se s vámi na kolech na viděnou.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.