Cyklovýlet do Máslovic se upřesňuje a přidává lákadla

ilustrace z našeho minulého cyklovýletuVěříme, že už se těšíte, jak se v sobotu hezky projedeme. Snad nám bude počasí přát (meteorologové v úterý hlásí až 21 stupňů s přeháňkami) a sejdeme se v sobotu 26/8/06 před 10. hod. v hojném počtu. Možná vás naláká také to, že ve Veltrusech probíhá rytířský turnaj – tradiční Veltruský Corvus. Po návratu se tak budete moci podívat na jeho program a vypadá to, že bude stát za to. Veltrusy ale mají i další mimořádné lákadlo, a sice letadla, a to ne jen tak ledajaká, ale dvoj a trojplošníky. Část zámeckého parku se totiž proměnila v domovské letiště Rudého barona – viz text na webu Všestud.

AKTUALIZACE 24/8/09:
Bohužel už byla včera většina rekvizit odvezena a letadla rozebrána… Nicméně rytíři budou. Dokonce v areálu letního kina roste velký dřevěný hrad.

Pozor: Start z Veltrus je přesně v 10:00, protože se potřebujeme do Máslovic dostat do 11:30, abychom stihli muzeum másla. Tentokrát tedy ve Veltrusech nebudeme čekat a všechny žádáme, aby přijeli s dostatečným předstihem.


Turistické centrum ve ChvatěrubechTrasu jsme ještě v sobotu projeli a rozhodli jsme se ji otočit, protože kopeček ve Chvatěrubech je přece jen hodně nepříjemný a s dětmi na kolech by to asi bylo složité. Proto napřed vyrazíme nejratší cestou z Veltrus do Kralup, kde se napojíme na cyklostezku podél Vltavy (prakticky bez kopečku) a tou dojedeme k přívozu pod obcí Máslovice. Odsud se vydáme po mírně stoupající silničce vedoucí lesíkem (i v parnu je tam nádherně) přes Vodochody (tam je nepříjemné stoupání v délce cca 500 m) do Máslovic. Cestu si lze výrazně zkrátit lesem, avšak tam je stoupání opravdu jen pro dobře trénované.

Po prohlídce muzea po zvona klesající silničce zamíříme přes Zlončice do Chvatěrub (tamní nepříjemný kopec pojdeme dolů – takže nezapomeňte před cestou zkontrolovat brzdy). Tamní turistické centrum nám poslouží coby zastávka. Můžeme se tam totiž občerstvit, ale také zabavit děti. I když je otázkou, jestli jim lze bez starosti svěřit koule na petanque, kroket či koloběžku.

letadlo Rudého barona ve VeltrusechOdsud pak stejnou cestou vyrazíme do Kralup, odkud se po cyklostezce (tedy po druhém břehu Vltavy) vrátíme přes zámecký park ke startu výletu (nejspíš se ale ještě zdržíme za zámkem, kde je už zmiňované letiště Rudého barona).

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.