Na kole, na lodi i na koni

cyklovýlet mnohé zmohlJestliže existuje nějaká vyšší moc, která se zajímá o mikrodění na Kralupsku a vládne i počasím, patrně usiluje o to, aby Havránkova cesta byla poněkud bahnitá. (Doufám, že se tím máme zocelit a poznat jenom ty ocelové charaktery, které se jen tak něčeho nezaleknou. ) Tak nějak si můžeme vykládat, že po krásných teplých dnech se už podruhé jen několik hodin před Havránkovou akcí ženili nad středními Čechami čerti. Jenže tentokrát nám spíš pomohli: v parnu se špatně jede a ochlazení vzduchu cestě do Zelčína jen pomohlo.

AKTUALIZACE (20/6/06 v 17:30): Luděk Šťastný natočil i skvělé video.


Za deset minut deset v sobotu 17. června 2006 byla na místě srazu (tedy u brány do zámeckého parku ve Veltrusích) jen rodinná pořadatelská tlupa s naší milou sousedkou, čilá osádka doprovodného vozidla a vozidlo rodiny Šťastných, kteří nám tak důvěřovali, že i z dovolené se vrátili o den dřív! Navzdory mé navigační přesnosti a jasnosti na nás blízko bydliště málem narazili, a tak jsme se skutečně našli.

V sedačce se to jedeJakmile vylezla z auta tato první rodina v cyklistických dresech, brzdilo co chvíli nějaké další auto a přestala jsem stíhat registrovat, kdo je vlastně v té necelé dvacítce dospělých a kupě dětí kdo. K úplnému porozumění jsem se dostala až po porovnání fotografií se startovní listinou večer po výletě. Naštěstí aspoň potomci se na fotkách většinou drželi svých rodičů. Skoro všichni až na mě, „pořadatelku“, vypadali jako profesionální cyklisti, takže jsem byla, přátelé, ráda, že vás dětičky, fotoaparáty a kamera trochu brzdily.

Lužecký pan převozník už nás zná, a tak ho nezaskočilo ani větší než obvyklé nakupení dětí od roka do pěti plus hlídkující fotograf z Mělnického deníku. Napoprvé jsme se jeli natřikrát, ale při zpáteční cestě jsme to zvládli na dvě cesty lodě (a to se cestou náš počet nezměnil). Historku o utonulém roběti si převozník prozíravě nechal až na zpáteční cestu, za což mu patří dík.

Lužecký přívozZelčínská zvířátka si spokojeně přežvykovala a my cyklisti bychom taky už rádi něco přežvýkli… Nakonec jsme se přece najedli a děti se svezly na koníčkovi. V dlouhých hladových minutách se ukázalo, že transport skluzavky doprovodným vozidlem nebyl na škodu.

Na zpáteční cestě většinu dětí přemohla únava, a tak jsme si vyměňovali zkušenosti s upevňováním klimbajících hlaviček… těsně před cílem únava padla taky na nejmenší a moc šikovnou samostatnou cyklistku. Naštěstí jen do nejbližší zmrzliny. Byli jste skvělí, přijeďte zas.

přehled fotografií z akce

4 komentářů k příspěvku “Na kole, na lodi i na koni”

  1. rodina Šťastných říká:

    Díky za super cyklovýlet i za krásný článek!Video z výletu je hotové a časem zde určitě bude ke stažení, snad se bude líbit. Mějte se všichni krásně a dalším výletům zdar!:-)

  2. Klára Fricová říká:

    Taky se připojujeme celá rodina k velikánskému poděkování za krásně strávený den. Bylo to moc fajn. Ukázali jste nám, že i na sever od Prahy jsou pěné cesty a krásná místa. Jestli budete mít chuť , koukněte na \“moje fotky z výletu\“:[http://galerie.albumfotek.cz/?id=2963]

  3. Havránek » Archív » Šlapali jsme do pedálů meteorologům navzdory říká:

    […] Krátce po půl desáté se u brány zámeckého parku Veltrusy objevili organizátoři, jen těsně následovaní prvními účastníky dalšího cyklovýletu. Část účastníků se již znala z minulého výletu, ale dorazili i nováčci. Účastníky neodradila ani neblahá předpověď počasí, podle níž mělo docházet k četným přeháňkám a nebe skutečně naznačovalo, že se meteorologové někdy nemýlí. Podle programu se skupina přesně v deset dala do pohybu a opustila město ve chvíli, kdy se jen kousek od brány (v areálu letního kina) chystal průvod rytířů. […]

  4. Havránek » Archív » Cyklovýlet na Mělnické vinobraní říká:

    […] V pořadí třetí Havránkův cyklovýlet pro rodiče s dětmi v cyklosedačkách nebo cyklovozících za kolem (ale i na vlastních kolech) vede – jak již mnozí z vás měli možnost poznat – po bezpečné a málo frekventované trase (z větší části po trase cykostezky Praha – Berlín označené v mapách a na trase číslem 2). Tentokrát se vydáme stejnou cestou jako při prvním výletu do Zelčína, avšak Zelčínem projedeme a dorazíme až k soutoku Labe s Vltavou. […]

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.